Latest News

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ψίχουλα δίνουν οι Κινέζοι της Cosco για τον ΟΛΠ...


Τελικά πωλείται ο ΟΛΠ  ή οι Κινέζοι αγοράζουν τα ενοίκια για τον προβλήτα ιι στο Ικόνιο;
Το ερώτημα αυτό τίθεται ολοέρνα και περισσότερο κάτω στο λιμάνι του Πειραιά. Σήμερα το απόγευμα  συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ για  ν΄ ανοίξει τη βελτιωμένη προσφορά της Cosco στο  διαγωνισμό για την πώληση του 67% (51% συν 16% σταδιακά) του ΟΛΠ στους Κινέζους.
Η κινεζική εταιρεία επανήλθε με ελαφρώς βελτιωμένη προσφορά το πρακτορείο Reuters να αναφέρει ότι κινείται κοντά στα 300 εκατ. ευρώ, με πρόσωπα που παρακολουθούν την υπόθεση να επιμένουν πως θα είναι ελαφρώς υψηλότερη.
Πριν λίγες ημέρες η Wall Street Journal έκανε λόγο για προσφορά κοντά στα 350 εκατ. ευρώ.
Αν και ο διαγωνισμός να ολοκληρώνεται σήμερα μετά από τα... σαράντα κύματα που πέρασε με παράγοντες που δεν επιθυμούσαν την ιδιωτικοποίηση του OΛΠ, ωστόσο θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις έως έξι μήνες μέχρι να αναλάβουν τελικά τη διοίκηση οι Κινέζοι.
Κι αυτό καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να λυθούν η έγκριση της σύμβασης από τη γενική συνέλευση του οργανισμού και στη συνέχει και από την ελληνική Βουλή, ενώ θα προηγηθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Με βάση τη συμφωνία, η Cosco θα αποκτήσει αρχικά το 51% του ΟΛΠ, ενώ η εξαγορά του υπολοίπου 16% συνδέεται με την πραγματοποίηση επενδύσεων περί τα 300 εκατ. ευρώ στα επόμενα χρόνια.
@ Μιλάμε για προσφορά  της πλάκας, αφού το ποσόν αυτό δεν είναι ούτε ενοίκια της Cosco...