Latest News

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τους άστεγους...(ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΑ)

Ένας ολόκληρος χρόνος χρειάστηκε να περάσει για να καταφέρει η διοίκηση της ΚΟΔΕΠ να μοιράσει τα χρήματα από το περσινό Bazaar βιβλίου Βήμα FM για στους άστεγους και άπορους πολίτες...


του Πειραιά.
Τελικά φαίνεται πως μέσω απευθείας ανάθεσης μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς θα δοθεί ένα μέρος χρημάτων 59.900,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, δηλαδή συνολικής δαπάνης 68.187 ευρώ, όπως σημειώνει η απόφαση της ΚΟΔΕΠ που αναρτήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΕΔΩ)


Ωστόσο, σύμφωνα με την ΚΟΔΕΠ, το σύνολο των χρημάτων από το περσινό Bazaar βιβλίου Βήμα FM ανέρχεται σε 157.042,30 ευρώ.
 Πάντως, ένα χρόνο μετά τα χρήματα θα δοθούν σε άστεγους και απόρους της πόλης, όπως μας πληροφορεί ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς όλοι Μαζί", Αντώνης Καλογερόγιαννης, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Επιτέλους….. τα καταφέραμε"!


Έτσι,μαθαίνουμε πως έχουν αρχίσει να μοιράζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. διατακτικές τροφίμων σε οικογένειες με παιδιά  αξίας 300 € και σε μοναχικούς ανθρώπους αξίας 150 € που είχαν απογραφεί από την αρχή του έτους στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και έχρηζαν βοηθείας.
Επίσης, όπως προαναγγέλλει ο ίδιος, τις επόμενες ημέρες δίνονται και τα χρηματικά βοηθήματα σε όσους έχουν απογραφεί από την Δημοτική Επιχείρηση και είναι και αυτά της τάξης των 150 € για τους μοναχικούς και 300 € για οικογένειες!
@ Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά κάνει εντύπωση ότι ο Αντώνης Καλογερόγιαννης εμφανίζεται σαν να εκτελεί χρέη διοίκησης στην ΚΟΔΕΠ. 
Τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που αποκομίζει κανείς τόσο στη συζήτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, όσο και το γεγονός ότι εκείνος έστειλε την ανακοίνωση, ενημερώνοντας για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, το οποίο έχουμε αναδείξει εδώ με σχετικά ρεπορτάζ. 
Περισσότερα μπορείτε να δείτε ενδεικτικά (ΕΔΩ) (ΕΔΩ) (ΕΔΩ)