Latest News

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Το άναμμα του δέντρου άλλαξε τα...φώτα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά


Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου άλλαξε τα...φώτα στην κανονική λειτουργία της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου...
στον Πειραιά.  
Για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης μια δημοτική αρχή "έφαγε" τη συζήτηση των θεμάτων προ ημερησίας, αποφεύγοντας τις ερωτήσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης με το πρόσχημα ότι θέλουν να προλάβουν να πάνε στην τελετή για τη φωταγώγηση του δέντρου, λίγα μέτρα μακριά από το δημαρχείο της Κοραή, στο πεζόδρομο της Δραγάτση.
Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" του δημάρχου Γιάννη Μώραλη φάνηκε ξεκάθαρα ότι  ήθελαν ν' αποφύγουν τα θέματα της προ ημερησίας για τους δικούς τους ανεξήγητους λόγους. Έτσι, επικαλέστηκαν ότι ήθελαν να παρακολουθήσουν το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η μεθόδευση αυτή προκάλεσε την αντίδραση, κυρίως δημοτικού συμβούλου από το "Λιμάνι της Αγωνίας" που έδειξε να απορεί με αυτή την τακτική της δημοτικής αρχής. 
Τελικά δεν επέλεξε να υποβάλλει ερωτήματα, όταν του έδωσαν την απίστευτη απάντηση ότι αν θέλει μπορεί να κάνει μια δύο ερωτήσεις, αλλά ο δήμαρχος θα του απαντήσει στην επόμενη συνεδρίαση! 
Για την ιστορία, το χθεσινό προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο για τις 4.00 το απόγευμα ξεκίνησε με τη συνήθη καθυστέρηση και ολοκληρώθηκε γύρω στις 7.00 το βράδυ. 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με την γνωστή μέθοδο "του εγκρίνεται, όπως εισάγεται" πέρασαν ή για την ακρίβεια ξεπέταξαν πάνω από 60 θέματα.
Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ήταν προγραμματισμένη για τις 8.30 το βράδυ, δηλαδή μιάμιση ώρα αργότερα και τελικά δεν πήγαν ούτε οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας...  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ