Latest News

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Καλά τώρα θυμήθηκαν να γιορτάσουν τα 180 γενέθλια του Δήμου Πειραιά και τα 120 του Δημοτικού Θεάτρου


Λίγες ημέρες πριν τελειώσει το 2015 θυμήθηκαν να γιορτάσουν τα 180 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Πειραιά και τα 120 χρόνια του Δημοτικού Θεάτρου...
της πόλης.
Πρόκειται για δύο σημαντικές επετείους οι οποίες σχεδόν όλο τον χρόνο πέρασαν χωρίς να γίνει καμία αναφορά και εκδήλωση στον Πειραιά. Αν και κατά τη διάρκεια όλου του έτους υπήρχαν πολλές ευκαιρίες όπου θα έπρεπε να γιορτάζουν παράλληλα και την ίδρυση του Δήμου και του Δημοτικού Θεάτρου. Ενδεικτικά αναφέρονται οι "Ημέρες Θάλασσας", όπου έγιναν συνολικά 106 εκδηλώσεις μέσα σ' ένα Σαββατοκύριακο του Μαϊου, χωρίς να "περάσει" καν στους δημότες το μήνυμα εορτασμού για τη συμπλήρωση των 180 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Πειραιά και 120 του Δημοτικού Θεάτρου.
 Επιπλέον, ο Δήμος Πειραιά διεκδικεί να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021(έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση και ακολουθεί η δεύτερη μέχρι το καλοκαίρι) χωρίς πάλι να γίνει κάποια ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία για τα 180 χρόνια του Δήμου Πειραιά, αλλά και τα 120 χρόνια του Δημοτικού Θεάτρου. 
(σ.σ. Σχεδόν όλη η διεκδίκηση της πρώτης φάσης φάνηκε να στηρίζεται σε βόλτες της Φιλαρμονικής στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης)!
Τώρα απλά γιορτάζουν τη διπλή επέτειο με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου, στις 20.00, με τη συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά...
Έτσι θα έπρεπε να γιορτάσουν στον Πειραιά
Αν πραγματικά ήθελαν να γιορτάσουν τη διπλή επέτειο για τα εκατόν ογδόντα χρόνια ζωής του Δήμου Πειραιά και τα εκατόν είκοσι χρόνια του "εμβληματικού" Δημοτικού Θεάτρου, τότε οι επετειακές εκδηλώσεις θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου. Όλες οι φετινές εκδηλώσεις θα έπρεπε να ενταχθούν στο πλαίσιο του εορτασμού, όλες οι ανακοινώσεις του Δήμου να είχαν πάνω το λογότυπο των 180 και 120 χρόνων αντίστοιχα, ένα είχε εκδοθεί τουλάχιστον ένα πολυτελές λεύκωμα με την ιστορία του Δήμου Πειραιά και του Δημοτικού Θεάτρου, ώστε να προβληθεί η ιστορία της πόλης.
Φυσικά είναι αυτονόητο ότι οι δύο αυτές επέτειοι θα έπρεπε να είναι "σημαίες" στις "Ημέρες Θάλασσας" και στην διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. 
@Τώρα που θυμήθηκαν να γιορτάσουν είναι αργά, πολύ αργά...