Latest News

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Δίνουν άδεια απόπλου σε πλοία χωρίς να έχουν ξοφλήσει τις οφειλές στο ΝΑΤ!

Χορηγούν ελευθεροπλοϊες σε πλοία, χωρίς να γνωρίζουν εάν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες έχουν ξοφλήσει ή όχι τα χρέη τους...
στο ΝΑΤ. 
Την πρωτοφανής αυτή ενέργεια καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Ταμείο των Ναυτικών.
Ειδικότερα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργού Εργασίας, ο οποίος με έγγραφο του «χορηγεί» αρμοδιότητες που δεν προβλέπει ο νόμος στον Πρόεδρο του ΔΣ/ΝΑΤ προκειμένου να «σπάσει» την απεργία των εργαζομένων.Στην ουσία δηλαδή εντέλλει τον Πρόεδρο του ΔΣ/ΝΑΤ – και όχι τον Διοικητή όπως τον προσφωνεί ο Υπουργός – να υποκαταστήσει τις υπηρεσίες και να χορηγεί ΜΟΝΟΣ ελευθεροπλοïες χωρίς την εισήγηση των υπηρεσιών, χωρίς να γνωρίζει δηλαδή αν οι αιτούντες την ελευθεροπλοïα, εξόφλησαν την οφειλή τους, τήρησαν το διακανονισμό, ή έχουν ζητήσει διακανονισμό.
Μια πρωτόγνωρη ενέργεια που δεν διανοήθηκαν ποτέ οι προκάτοχοί του και που ο Υπουργός μιας κυβέρνησης της Αριστεράς δεν διστάζει να επιβάλλει προκειμένου να εξυπηρετήσει κάποιους εφοπλιστές.
Περιμέναμε από την σημερινή κυβέρνηση, που στο παρελθόν έδωσε μάχη μαζί μας για την διατήρηση του ΝΑΤ, αν όχι να αρθρώσει αντίλογο στους δανειστές για την αναγαιότητα της ύπαρξης του ΝΑΤ, τουλάχιστον να μην υπονομεύει τον αγώνα μας.
Ενέργειες σαν κι αυτή όχι μόνο δεν μας αποθαρρύνουν αλλά αντίθετα μας δυναμώνουν περισσότερο για να αγωνιστούμε για το αυτονόητο.
«Δεν χωράνε όλοι στο ίδιο κουστούμι». Δεν αθροίζονται διαφορετικά πράγματα.
Το ΝΑΤ δεν πρέπει να καταργηθεί γιατί το ναυτικό επάγγελμα είναι ιδιαίτερο λόγω των συνθηκών εργασίας και των βιοτικών επιδεξιοτήτων που απαιτεί.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η οποία θα κρίνει αν οι ενέργειες της Διοίκησης του ΝΑΤ, κατόπιν της εντολής του Υπουργού, είναι σύννομες και δεν έβλαψαν τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των εταιριών.
                                                                                                            Το Δ.Σ.