Latest News

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Και δεν θέλουν και δεν μπορούν στον Δήμο Πειραιά


Αν κάποιος παρακολουθούσε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το διαχειριστικό έλεγχο, τότε εύκολα θα καταλάβαινε γιατί ο Δήμος Πειραιά έχει οδηγηθεί σ' αυτή την...
οικονομική κατάσταση.
Ένα θέατρο του παραλόγου -και μάλιστα σε παιδική παράσταση-  ήταν η συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Το ΔΣ δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, κάνοντας μια βαρετή και ανούσια συζήτηση, με αφορμή την έκθεση των ελεγκτών σε βάθος δεκαετίας για τα οικονομικά. 
Με αστεία επιχειρήματα και παρεμβάσεις της πλάκας προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για όσα καταλογίζονταν στην έκθεση των ελεγκτών. 
Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων (της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης) φάνηκε πως εκείνο που τους ενδιέφερε ήταν να μην μπουν στην ουσία του θέματος. Ήθελαν - λέει- να κρατήσουν χαμηλούς τόνους (πιο χαμηλά από το πάτωμα δεν έχει εκτός αν σκάψεις κανένα λάκκο!). 
Παράλληλα. φάνηκε πως ήθελαν να κερδίσουν χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος (μετά από 2.5 χρόνια έρευνας των ελεγκτών στο Δήμο Πειραιά) 
Επιπλέον, δεν έλειψαν και όσοι προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν τα αποτελέσματα του ελέγχου, υποστηρίζοντας ότι από τα ευρήματα δεν προκύπτει υπεξαίρεση!
Φαίνεται πως θεωρούν πως είναι λίγο αυτό το πάρτι διαρκείας δεκαετίας διαφθοράς, σκανδάλων, αλλά και κακοδιαχείρισης που προκάλεσε  ζημιές  εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του Δήμου, όπως καταγράφεται στην έκθεση των ελεγκτών. 
Μάλιστα, υποστήριζαν πως κρατούν στάση χαμηλών τόνων και αναμονής της ολοκλήρωσης της διαδικασίας για  να μην "ζημιωθεί ο Δήμος"! 
(Αλήθεια, όταν λένε "Δήμος' τι εννοούν ακριβώς; 
Μήπως, τους δημάρχους, τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους, τους δημοτικούς υπαλλήλους που εμπλέκονται στην έκθεση ή αναφέρονται στους δημότες που θέλουν να ριχθεί φως σε όσα έχουν διαπραχθεί στο κτίριο της Κοραή;) 
@ Το χειρότερο απ' όλα είναι πως δεν φαίνεται να υπάρχει σωτηρία ότι υπάρχει διάθεση πως μπορεί κάτι ν' αλλάξει είτε γιατί δεν θέλουν είτε γιατί δεν μπορούν, αν και δεν αποκλείεται να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα στο δήμο Πειραιά...