Latest News

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Έτρεξαν για καλό σκοπό στον Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αυτή είναι η στιγμή που ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δίνει την εκκίνηση των αγώνων, ενώ συμμετείχε με την οικογένειά του στη σκυταλοδρομία 
"Piraeus Βίκος Relays" στη...
Μαρίνα Ζέας. 
Οι αγώνες σκυταλοδρομίας "Piraeus Βίκος Relays" είχαν και φέτος φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων θα δοθεί στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «O Καλός Ποιμένας».
Διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο «Ερμής 1877». Οι αγώνες σκυταλοδρομίας έγιναν χθες το απόγευμα με τη συμμετοχή παγκόσμιων πρωταθλητών, ολυμπιονικών, ενώ πήραν μέρος Πειραιώτες όλων των ηλικιών, αθλητές από όλα τα τμήματα και τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, καθώς και άλλα σωματεία του Πειραιά.
Σημειώνεται ότι τα παιδιά του «Καλού Ποιμένα» έτρεξαν στη διαδρομή των «kids relays» και καταχειροκροτήθηκαν για την προσπάθειά τους.
 Ο  Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συμμετείχε μαζί με την οικογένεια του στον αγώνα, αποδεικνύοντας ότι δεν καλεί απλά τον κόσμο να έρθει να τρέξει, αλλά δίνει το παράδειγμα και ο ίδιος. 
Έτσι, αξίζει να δημοσιευτεί η δήλωσή του στην οποία κάνει αναφορά στην κοινωνική διάσταση του δρώμενου, λέγοντας:
«Δεύτερη χρονιά στο Πασαλιμάνι τα Street Relays, μια διοργάνωση την οποία υποδέχθηκε ο Πειραιάς πέρυσι για πρώτη φορά και ήταν πολύ επιτυχημένη. Την επαναλαμβάνουμε φέτος, με μεγαλύτερη επιτυχία και καλύτερη οργάνωση. Υπάρχει πάντα και η κοινωνική διάσταση σε κάθε αθλητική διοργάνωση, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων «Ο Καλός Ποιμένας» και αυτό είναι θετικό. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και χαίρομαι να βλέπω τον κόσμο να διασκεδάζει και να περνάει όμορφες στιγμές. Πρόκειται για άλλη μια δραστηριότητα του Δήμου μας, στο πλαίσιο του δρομικού κινήματος. Κάναμε τέσσερις –πέντε αγώνες πέρυσι στον Πειραιά και σκοπεύουμε να γίνουν θεσμός και να τους επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο. 
Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και ο Πειραιάς, θέλουμε να χαμογελάμε και να διασκεδάζουμε, είναι αναγκαία παράμετρος και αυτή. Οι καταξιωμένοι αθλητές αποτελούν είδωλα για τη νεολαία και για τους δημότες και «παρασύρουν» με τη συμμετοχή τους τα νέα παιδιά και τους δημότες.
 Η δική μου συμμετοχή είναι συμβολική και θα προσπαθήσω να τρέξω γιατί και εμείς που δεν ασχολούμαστε συστηματικά με τον αθλητισμό, οφείλουμε να συμμετέχουμε και να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας, τις δυνάμεις μας και την φυσική μας αγωγή.  
Όσο γίνονται επιτυχημένες διοργανώσεις και επιτυχημένα αθλητικά δρώμενα, θα αυξάνονται οι συμμετοχές αλλά και οι πόλεις που τα φιλοξενούν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα street relays, τους χορηγούς, τo Βίκος, τη Nova, όσους συμμετέχουν, τον Ολυμπιακό που λαμβάνει μέρος με τις ομάδες του, τα παιδιά του Δήμου Πειραιά και την τροχαία Πειραιά που μας βοηθάει. Να είστε όλοι καλά..."
@Μια καλή ιδέα είναι να αναφέρονται τα ποσά που συγκεντρώνονται σ΄αυτά τα φιλανθρωπικά δρώμενα, ώστε να δίνεται ένα κίνητρο σε όσους θέλουν απλά να βοηθήσουν την προσπάθεια, αλλά δεν τους ενδιαφέρει να τρέξουν στον αγώνα...