Latest News

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Γιατί δεν έχουν δοθεί τα χρήματα από το bazaar βιβλίου του "Βήμα FM" σε άπορους του Πειραιά

Μαθαίνουμε ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα τα περίπου 150.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν από την έκθεση βιβλίου του "ΒΗΜΑ FM 99,5" και προορίζονταν για τους άστεγους και άπορους του...
Δήμου Πειραιά!
Αντίθετα, έγινε γνωστό ότι οι μαθητές του 10 Γυμνασίου Πειραιά ευαισθητοποιήθηκαν και συγκέντρωσαν τρόφιμα να δοθούν από την ΚΟΔΕΠ σε άπορους και άστεγους της πόλης.(ΕΔΩ) 
Μακάρι το παράδειγμα των μαθητών να ακολουθήσουν κι άλλοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να υποκαταστήσουν το έργο των κοινωνικών υπηρεσιών. 
Φυσικά, η πρωτοβουλία των μαθητών είναι αξιέπαινη, αρκεί η ΚΟΔΕΠ να καταφέρει να μοιράσει τα τρόφιμα, όπως δεν έκανε με τα χρήματα από το μπαζάρ βιβλίου του ΒΗΜΑ FM 99,5 πραγματοποιήθηκε από 11 Δεκεμβρίου έως τις 14 Δεκεμβρίου 2014 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά. Τότε, οι επισκέπτες μπορούσαν ν΄ αγοράσουν ένα βιβλίο με ένα ευρώ και όλα τα έσοδα θα δίνονταν για την ανακούφιση των άστεγων και τον απόρων του Δήμου Πειραιά.
Μάλιστα, το μπαζάρ βιβλίου θεωρήθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο, καθώς συγκεντρώθηκαν περί τις 150.000 ευρώ,, τα οποία μπήκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της ΚΟΔΕΠ πριν από τα Χριστούγεννα 2014.
Ωστόσο κοντεύει να συμπληρωθεί σχεδόν ένας χρόνος και το ποσόν αυτό μαθαίνουμε πως δεν έχει διατεθεί ακόμα και σήμερα! 

Ή αν θέλετε τουλάχιστον δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση τι έγινε με τα χρήματα που προορίζονταν για την ανακούφιση των αστέγων και των απόρων του Δήμου Πειραιά. Δηλαδή, για τον φιλανθρωπικό σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν από το μπαζάρ βιβλίου του ΒΗΜΑ FM 99,5.

Μέχρι τώρα, όπως έχει γίνει γνωστό,  από τα συνολικά περίπου 150.000 ευρώ έχουν δοθεί μόλις  2.627,25 ευρώ για γεύματα σε άπορους και άστεγους, το περασμένο Πάσχα.(ΕΔΩ)


Μήπως έχουν αργήσει να μοιράσουν τα χρήματα από την ΚΟΔΕΠ, μιας και κοντεύει να περάσει σχεδόν ένας χρόνος και μιλάμε για χρήματα που προορίζονται σε ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας;
Για ποιους λόγους συμβαίνει κάτι τέτοιο, παραμένει άγνωστο, όπως κι αν τα έσοδα από το φιλανθρωπικό μπαζάρ ή ένα μέρος τους δίδεται ή όχι για άλλους σκοπούς... 
@Αλήθεια, μπορεί κάποιος από την ΚΟΔΕΠ ή το Δήμο Πειραιά να δώσει μια εξήγηση, γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν έχουν δοθεί ή πότε σκοπεύουν να δοθούν, όλα τα χρήματα από το μπαζάρ βιβλίου σε άστεγους και απόρους του Δήμου Πειραιά;