Latest News

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πως κάηκε η θαλαμηγός του Σωκράτη Κόκκαλη - Ζημιές και στο σκάφος του Γιάννη Αλαφούζου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στάχτη έγινε η θαλαμηγός «Bux» του Σωκράτη Κόκκαλη, μήκους 40 μέτρων, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στο σκάφος του Γιάννη Αλαφούζου, από τη φωτιά τα ξημερώματα  στη μαρίνα του...
Αγίου Κοσμά! (ΕΔΩ)

Νωρίς το πρωί της Τρίτης ξέσπασε πυρκαγιά σε σκάφος στην μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα με 15 πυροσβέστες και πυροσβεστικό πλοιάριο, αλλά παρά τις προσπάθειες τους, το σκάφος κάηκε ολοσχερώς.

Η θαλαμηγός που κάηκε ήταν 40 μέτρα με ονομασία «Bux»,ανήκε στον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη. Δίπλα της βρισκόταν «δεμένη» και εκείνη του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου, η οποία «γλίτωσε» με μικρότερες υλικές ζημιές.
Η πυροσβεστική ερευνά τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά στο σκάφος του Σωκράτη Κόκκαλη, εξετάζοντας αν το πρόβλημα ήταν ηλεκτρολογικό ή αν η φωτιά άναψε για κάποιον άλλο λόγο. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για πρόβλημα που ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο, ωστόσο ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα ακόμα κι αυτό του εμπρησμού.
Στα θετικά για την ώρα μόνο το γεγονός ότι σε πρώτη φάση δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.
Bux: Το πλωτό παλάτι με τις 8 καμπίνες 
Το περιοδικό «Ciao», όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε αποκτήσει το «BUX», είχε γράψει πως ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού μπορούσε να καυχιέται ότι είχε στην κατοχή του ένα παλάτι. Ενα παλάτι, όμως, που δεν... βρίσκεται στο έδαφος, αλλά στον αφρό της θάλασσας.
Το πλωτό παλάτι του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρεία σκαφών Cantieri Di Pisa και είναι φυσικά ένα από τα ακριβότερα μοντέλα που φτιάχνει. Εχει συνολικό μήκος 125 πόδια και διαθέτει υπερσύγχρονες μηχανές, που φτάνουν τους 25 κόμβους την ώρα. Η θαλαμηγός διαθέτει 8 καμπίνες. Εσωτερικά είναι επενδεδυμένη με πανάκριβα ξύλα και, φυσικά, πανάκριβα υφάσματα.