Latest News

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Νέος τσάρος της οικονομίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος


Νέος τσάρος της οικονομίας ο Ευκλείδης ΤσακαλώτοςΟ έως σήμερα αναπληρωτής υπουργός διεθνών οικονομικών σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι και επίσημα ο διάδοζος του...
Γιάνη Βαρουφάκη.



Ο κ. Τσαλώτος ήταν και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους οικονομικούς εταίρους.
Ο νέος «τσάρος» της οικονομίας, που ορκίζεται σήμερα στις 8 το βράδυ.
Η επίσημη ανακοίνωση από την προεδρία, επιβεβαιώνει την ορκωμοσία του νέου υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου:
"Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, σήμερα και ώρα 20.00, θα ορκισθεί με πολιτικό όρκο, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ως Υπουργός Οικονομικών."
Σημειώνουμε ότι νωρίς σήμερα το πρωϊ είχε παραιτηθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης. Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση που είχε τίτλο «Minister No More».
Ποιος είναι ο κ. Τσακαλώτος:
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι οικονομολόγος και πολιτικός. Γεννήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και είναι γιος του Στέφανου Τσακαλώτου. Από την πλευρά του πατέρα του κατάγεται από παλιά οικογένεια της Πρέβεζας ενώ ξάδερφος του παππού του ήταν ο στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλώτος. Φοίτησε στο κολέγιο Ήτον και σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στα πανεπιστήμια του Σάσεξ και της Οξφόρδης.

Δίδαξε στο πανεπιστήμιο του Κεντ και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο είναι τακτικός καθηγητής από το 2010.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2015 εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Επίσης είναι επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους οικονομικούς εταίρους για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Είναι παντρεμένος με την Σκωτσέζα οικονομολόγο Χέδερ Γκίμπσον, διευθύντρια του Τμήματος Ερευνών της Τράπεζας της Ελλάδος και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.