Latest News

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Το μήνυμα του ΟΧΙ στο Δήμο Πειραιά

Δυνατό, ξεκάθαρο και με πολλούς αποδέκτες είναι το μήνυμα του ΟΧΙ που στάλθηκε από το δημοψήφισμα στο...
Δήμο Πειραιά.
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: 6 στους 10 είπαν ΟΧΙ στο Δήμο Πειραιά (ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ+ΠΙΝΑΚΑΣ)
Μπορεί κάποιοι να πίστευαν πως οι δημοτικές παρατάξεις (ή για την ακρίβεια οι επικεφαλής τους και ορισμένοι σύμβουλοι), αλλά και όσων τοπικών φορέων τάχθηκαν ανοικτά υπέρ του ΝΑΙ ότι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια δυναμική υπέρ του ΝΑΙ, αλλά εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι είχαν διαφορετική γνώμη οι ψηφοφόροι στον Πειραιά.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι δύο πρώτοι συνδυασμοί "Πειραιάς Νικητής" του Γιάννη Μώραλη και "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" του Βασίλη Μιχαλολιάκου που είχαν συγκεντρώσει στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών  περί το 33% και 31% αντίστοιχα. 
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο επικεφαλής του συνδυασμού Πειραιάς Νέα Αρχή του Ιωσήφ Βουράκης, αλλά και κάποιοι τοπικοί φορείς, ΕΒΕΠ, ΕΣΠ, αλλά και η Μητρόπολη Πειραιώς.
Δηλαδή, κοντά στα 2/3 του εκλογικού σώματος των προηγούμενων δημοτικών εκλογών εμφανίστηκαν τώρα να υποστηρίζουν το ΝΑΙ. 
Στην αντιπέρα όχθη ήταν ο δημοτικός συνδυασμός "Το λιμάνι της Αγωνίας"- πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του "Πειραιά Όλοι Μαζί" Αντώνης Καλογερόγιαννης (ήταν υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝΕΛ το 2012) και η παράταξη της Χρυσής Αυγής στο Δήμο Πειραιά.
Τη δική του στάση στο δημοψήφισμα είχε ο δημοτικός συνδυασμός της Ελπίδας Παντελάκη, που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

 Ωστόσο οι περισσότεροι Πειραιώτες γύρισαν την πλάτη σε όσους επιχείρησαν να τους καθοδηγήσουν στο δημοψήφισμα. 
Έτσι ψήφισαν κατ' συνείδηση και φώναξαν ένα δυνατό και ξεκάθαρο ΟΧΙ που έχει πολλαπλούς αποδέκτες αν και αμφιβάλλουμε αν αυτοί το έλαβαν. Απλά να διευκρινίσουμε το αυτονόητο ότι τα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ στο δημοψήφισμα δεν προσμετρούνται στις παρατάξεις των δύο στρατοπέδων. Εδώ οι δημότες έστειλαν το μήνυμα πως δεν αντέχουν άλλο τα μνημόνια και ζητούν τόσο από τους μεν όσο από τους δε, να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους γιατί θα το βρουν μπροστά τους.   
@ Αν πάρουν χαμπάρι το sms θα φανεί σύντομα ...