Latest News

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Δήμος Πειραιά: Μηδέν - Καθημερινότητα: Ένα! "Αυτογκόλ" από τα αποδυτήρια για τη Δημοτική Αρχή


Ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα στοιχήματα στο Δήμο Πειραιά αποτελεί παραδοσιακά η μάχη με την καθημερινότητα των προβλημάτων...
στην πόλη. 
Η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη φαίνεται πως χάνει κατ' κράτος τον καθημερινό αγώνα με την καθαριότητα, το πράσινο, το κυκλοφοριακό, την κοινωνική πρόνοια, την εξυπηρέτηση του δημότη κα.
(Εύκολα θα μπορούσε να γίνει ξεχωριστή ανάρτηση για κάθε ένα τομέα, αλλά εδώ το θέμα είναι να το πάρουν χαμπάρι ότι υπάρχει χοντρό πρόβλημα και όχι να τους "χαλάσει" η κριτική και να συνεχίσουν να παριστάνουν πως δεν τρέχει τίποτα...)
Ήδη συμπληρώνουν τον πρώτο χρόνο της θητείας- απομένει ο Αύγουστος- και φαίνεται πως δύσκολα μπορεί ν' ανατρέψει την κατάσταση με την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων αν δεν το πάρουν αλλιώς.
Αυτό μπορεί ν΄ ενοχλεί κάποιους στην πλατεία Κοραή, αλλά είναι μια πραγματικότητα, που βιώνουν οι δημότες και κάτι πρέπει να γίνει άμεσα γιατί  δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο αυτό το χάλι στην πόλη. 
Το πρώτο πράγμα για ν' αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι να παραδεχτούν πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Να αφήσουν τις συνήθεις δικαιολογίες και να κόψουν το λαιμό τους να βρουν λύσεις στα προβλήματα. 
Άλλωστε, γι' αυτό τους ψήφισαν οι δημότες και αν δεν μπορούν να το κάνουν, τότε να το πουν στα ίσια και να μην προσπαθούν να δικαιολογήσουν γιατί χάνουν τη μάχη με την καθημερινότητα, αναζητώντας άλλοθι στις γνωστές αστείες δικαιολογίες 
περί έλλειψη προσωπικού, κονδυλίων, τα ημιτελή έργα απ' άλλους φορείς κ.α.
Έτσι, δεν λύνονται τα προβλήματα, ειδικά από την στιγμή που δεν περπατάει καν το σχήμα, ενώ ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και μαζί η ανοχή του κόσμου. 
Αν δεν υπήρχαν οι δωρεές του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Μαρινάκη, τότε δεν θα μιλούσαμε απλά για ήττα, αλλά για συντριβή της δημοτικής αρχής Πειραιά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. 

@ Για να το πούμε με ποδοσφαιρικούς όρους και να το καταλάβουν όλοι στο λιμάνι:
Δήμος Πειραιά: Μηδέν - Καθημερινότητα: Ένα!
Αν τώρα σκεφτεί κανείς ότι κατά τον πρώτο χρόνο παίζουν μπάλα μόνοι τους, τότε μιλάμε για αυτογκόλ της δημοτικής αρχής Πειραιά και μάλιστα από τα αποδυτήρια!
Και δεν έχει σημασία αν ο τερματοφύλακας ήταν... τροχονόμος ή o αμυντικός έκανε την... γκέλα ή ο προπονητής κοιμόταν... στον πάγκο! Γιατί κι εδώ μετράει μόνο το αποτέλεσμα, όπως και στο ποδόσφαιρο. Με την μόνη διαφορά πως στο Δήμο δεν υπάρχει διαιτητής για να ρίξεις την ευθύνη στο "κοράκι που ήταν στημένο από τον αντίπαλο..."