Latest News

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ο "Ακάλυπτος" πετά το μπαλάκι στο Δήμο Πειραιά! -


Από την στιγμή που ο Δήμος Πειραιά δεν ασχολείται σοβαρά με τα κύματα των μεταναστών στο λιμάνι, φαίνεται πως φροντίζουν να το κάνουν άλλοι και στο τέλος να του πετάξουν...
το μπαλάκι1


Τη σύσταση και λειτουργία Κέντρου Υποδοχής, Υποστήριξης και Πληροφόρησης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για τους πρόσφυγες που φτάνουν από τα νησιά στην Αθήνα.
 Αυτό τουλάχιστον ζήτησε ο αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων Αντώνης Καφετζόπουλος, με δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84.
Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως και την εικόνα με δεκάδες αντίσκηνα παράτυπων μεταναστών ο κ. Καφετζόπουλος είπε πως δεν έχει μιλήσει με εκπροσώπους του Δήμου Πειραιά και επανέλαβε πως από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα ήρθαν στην Αθήνα από τα νησιά 3.871 πρόσφυγες.  
Το θέμα απασχόλησε και τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αθηναίων, στη διάρκεια του οποίου ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης ζήτησε αλληλεγγύη σε τρία επίπεδα (ευρωπαϊκό, διαδημοτικό και ενδοδημοτικό).  
Περισσότεροι από 70.000 πρόσφυγες έχουν καταφύγει φέτος στην Ελλάδα σύμφωνα με τον ΟΗΕ, την ώρα που οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν, να συμφωνήσουν στους όρους ανακατανομής 40.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Τελικά αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες 32.256 αιτούντων άσυλο, στην Ελλάδα και την Ιταλία. 

@Και οι μετανάστες έχουν ψυχή...