Latest News

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Μισή λύση για τα διπλά πρόστιμα σε επιχειρηματίες - Σε εκκρεμότητα οι οφειλές κατοίκων στο Δήμο Πειραιά

Τελικά ο Δήμος Πειραιά μπόρεσε να βρει έστω και καθυστερημένα μισή λύση στο πρόβλημα με τις βεβαιωμένες οφειλές
σε επαγγελματίες...
της πόλης. 
Την ίδια στιγμή παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα με τις υπεραξίες και τα πρόστιμα στους κατοίκους.  (ΕΔΩ)
Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, ανακοινώθηκε ότι προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες με το Υπουργείο Εσωτερικών για διαγραφή οφειλών και μείωση προστίμων που είχαν επιβληθεί από την προηγούμενη δημοτική Αρχή και βεβαιωθεί σε επιχειρηματίες που είχαν ενταχθεί στην προφορική ρύθμιση Μιχαλολιάκου, αλλά αργότερα είδαν τις οφειλές τους να βεβαιώνονται ξανά!!! 
Τώρα όπως έγινε γνωστό, διαγράφονται τα ήδη καταβληθέντα τέλη και μειώνονται τα πρόστιμα κατά 50% σε εμπορικές επιχειρήσεις και σε επιχειρήσεις εστίασης του Πειραιά.
Πάντως, η απόφαση αυτή δεν καλύπτει πλήρως το αίτημα των καταστηματαρχών που ζητούσαν την πλήρη διαγραφή των προστίμων και όχι απλά τη μείωση. Έτι, με βάση την απόφαση θα βγουν νέοι βεβαιωτικοί κατάλογοι και οι επιχειρηματίες θα έχουν επιπλέον, τη δυνατότητα να προσφύγουν πετυχαίνοντας ακόμη ένα πιο καλό αποτέλεσμα.
Οι κάτοικοι
Αντίθετα, σε εκκρεμότητα παραμένουν ακόμα οι οφειλές των κατοίκων που καλούνται να πληρώσουν υπεραξίες και πρόστιμα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους (ΕΔΩ)
Το ραντεβού που είχε κλειστεί με τον γραμματέα του αρμόδιου υπουργείου ακυρώθηκε λόγω του δημοψηφίσματος. Τώρα αναμένεται να οριστεί νέα συνάντηση προκειμένου να βρεθεί λύση για τους κατοίκους που αδυνατούν να πληρώσουν υπεραξίες και πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τον Δήμο Πειραιά.

Αυτά τα δύο θέματα απασχολούν εδώ και μήνες το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Από την αρχή η σημερινή δημοτική αρχή Μώραλη υποστήριζε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να βεβαιώσει τα πρόστιμα, ενώ απέρριπτε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Πειραιά.(ΕΔΩ) 
Υιοθετώντας εισηγήσεις της νομικής υπηρεσίας και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων δήλωνε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι για να λύσει τα θέματα παρά το γεγονός ότι ήταν κοινώς αποδεκτό πως ήταν άδικο να πληρώσουν τα υπέρογκα πρόστιμα. 
@ Καλά, αυτοί οι υπηρεσιακοί παράγοντες αντί να κόψουν το λαιμό τους να βρουν λύσεις, μπορεί να σε πάρουν στο λαιμό τους...