Latest News

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Το αλαλούμ με τα νούμερα για τις Ημέρες θάλασσας - Τελικά πόσο κόστισε το συνέδριο και οι εκδηλώσεις

Πόσο μπορεί να κόστισε το διήμερο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και οι εκδηλώσεις  Ημέρες Θάλασσας στο Δήμο Πειραιά;

Στο ερώτημα θα επιχειρήσουμε να δώσουμε απάντηση μέσα από όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου με τον απολογισμό των εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο. 


Λοιπόν, έχουμε και λέμε για το κόστος της διοργάνωσης:



  •  700.000 ευρώ υπολογίζεται, όπως αναφέρθηκε,  το σύνηθες κόστος της διοργάνωσης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, που περιλαμβάνει και τη συνεδριακή και την εορταστική πλευρά. (σ.σ. Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν!) 
  • 250.000 ευρώ ήταν , όπως είπαν, το ποσόν που αντιστοιχούσε στην  Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν γνωρίζουν αν τελικά δόθηκαν αυτά τα χρήματα. Η Ε.Ε. κάλυψε το κόστος του διήμερου συνεδρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά δεν είναι δυνατόν και φαντάζει εξωπραγματικό  να έφτασε  σ' αυτό το ποσόν.
  • 450.000 ευρώ (και όχι 450.000 χιλιάδες, όπως αναγράφεται κατά λάθος στο Δελτίο Τύπου!) έπρεπε να καλυφθούν από το Δήμο, ωστόσο δεν υπήρχαν αυτά τα χρήματα και ούτε θα μπορούσαν να ξοδευτούν σε τέτοιου είδους εκδήλωση.

  • 150.000 ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχεται τελικά το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων για τις "Ημέρες Θάλασσας".Το νούμερο αυτό είναι στο περίπου καθώς, όπως ειπώθηκε, μπορεί να είναι 140.000 ή 160.000 ευρώ.
  • 60.000 ευρώ ήταν η πρόβλεψη στον προϋπολογισμού του Δήμου Πειραιά, ενώ έχει εγκριθεί ένα κονδύλι 45.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.
  • 25.000 ευρώ είναι, όπως είπαν, το ποσόν που τελικά θα βγει από τα ταμεία του Δήμου Πειραιά για τις εκδηλώσεις στην πόλη 
@ Αυτό είναι τα νούμερα για τις Ημέρες Θάλασσας, αν οι αριθμοί δεν λένε ποτέ όλη την αλήθεια, ειδικά όταν λέγονται σκόρπια και... στο περίπου! 
Σε κάθε περίπτωση, αν έγινε κάποιο μπέρδεμα, μπορείτε να στείλετε ορθή επανάληψη!