Latest News

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η διαφάνεια βλάπτει σοβαρά το Δήμο Πειραιά!

Μπορεί ν' ακούγεται απίστευτο, αλλά φαίνεται πως είναι μια πραγματικότητα ότι η διαφάνεια βλάπτει σοβαρά το...
Δήμο Πειραιά!

Αυτό δεν το λέμε εμείς, ούτε κάποιος από την αντιπολίτευση, αλλά το υποστήριξε δημόσια ο νυν δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης. 
Απαντώντας στην προηγούμενη συνεδρίαση σε ερώτηση για το διαχειριστικό έλεγχο, αλλά και για την κατάσταση που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι δεν έχουν λάβει ακόμα την έκθεση των ελεγκτών, όταν ρωτήθηκε τι γίνεται με τον διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος δεκαετίας που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα.(ΕΔΩ) 
Όμως εξαιρετικά αποκαλυπτική ήταν η απάντηση του δημάρχου για την κατάσταση που παρέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου το Δήμο Πειραιά, σχολιάζοντας τις φήμες περί συγκάλυψης που κυκλοφορούν κάτω στο λιμάνι, αφού δεν έχει δοθεί ακόμα η συνέντευξη Τύπου παρά το γεγονός ότι είχε προαναγγελθεί δημόσια εδώ και μήνες. Μάλιστα, ανάλογη αναφορά είχε κάνει και ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης.(ΕΔΩ) 
Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε κάθετα ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για συγκάλυψη και αποκάλυψε ότι ο λόγος που δεν έχει δοθεί η συνέντευξη Τύπου είναι γιατί πιστεύει ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων "θα έκανε κακό στο Δήμο Πειραιά"!
Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο μέλλον, εστιάζοντας στα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όπως αν έχουν άδειες οι παιδικές χαρές κα. 
Ωστόσο έχουν περάσει ήδη δέκα μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του και έχουν αρχίσει ήδη να δημιουργούνται ερωτήματα και για τη δική του θητεία, όπως το κόστος των "Ημερών Θάλασσας" κ.α.(ΕΔΩ)  
Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή Μώραλη έχει ολιγωρήσει αδικαιολόγητα και μάλλον πλέον είναι αργά να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την προηγούμενη δημοτική αρχή. 
Αν και είχε ο επικεφαλής -τουλάχιστον- το ηθικό πλεονέκτημα, αφού στο παρελθόν δεν είχε ο ίδιος παρουσία στη διοίκηση του Δήμου, δεν το έκανε παρά το γεγονός ότι έως τώρα έχει παραχωρήσει καμιά δεκαριά συνεντεύξεις Τύπου για αθλητικά δρώμενα!   
@Πάντως, είναι απορίας άξιον πως το αυτονόητο της διαφάνειας και της ενημέρωσης των δημοτών θα έκανε κακό στο Δήμο Πειραιά;
Εξαιρούνται φυσικά αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι διαχειρίστηκαν δημοτικό χρήμα...