Latest News

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Πόσο κόστισαν οι εκδηλώσεις "Ημέρες Θάλασσας"- Τελικά ποιος διαχειρίστηκε τα χρήματα της Ε.Ε.;


Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αν τελικά μάθουμε πόσο κόστισαν οι εκδηλώσεις για τις Ημέρες Θάλασσας του...
Δήμου Πειραιά. 



Ειδικότερα στο σημερινό συμβούλιο υπάρχουν και τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη για τις Ημέρες Θάλασσας, τα οποία τα εξής:

ΘΕΜΑ 11ο : «Έγκριση γενομένης δαπάνης ποσού 19.850,01 € (συμπ/νου ΦΠΑ) για υπηρεσίες εγκατάστασης οπτικοακουστικού υλικού για τις εκδηλώσεις που αφορούν στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας και των Ημερών Θάλασσας οι οποίες έλαβαν χώρα στον Πειραιά από τις 28-31 Μαίου 2015».
 ΘΕΜΑ 12ο : «Έγκριση γενομένης δαπάνης ποσού 19.899,99 € (συμπ/νου ΦΠΑ) για υπηρεσίες διαφημιστικής εκστρατείας για τις εκδηλώσεις που αφορούν στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας και των Ημερών Θάλασσας οι οποίες έλαβαν χώρα στον Πειραιά από τις 28-31 Μαίου 2015». 
ΘΕΜΑ 13ο : «Έγκριση γενομένης δαπάνης ποσού 19.833,30 € (συμπ/νου ΦΠΑ) για προμήθεια επικοινωνιακού υλικού και άλλων εντύπων για τις εκδηλώσεις που αφορούν στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας και των Ημερών Θάλασσας οι οποίες έλαβαν χώρα στον Πειραιά από τις 28-31 Μαίου 2015».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό περισσότερο μπερδεύτηκε περισότερο η κατάσταση για το κόστος των εκδηλώσεων.για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας. 
Για παράδειγμα έγινε γνωστό ότι ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 700.000 ευρώ.. Από αυτά τα 250.000 ευρώ θα κάλυπτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ανέλαβε τα έξοδα του διήμερου συνεδρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.. 
Από την δημοτική αρχή Πειραιά  λέγεται ότι αυτά τα χρήματα δεν τα είδαν ποτέ, αλλά σαν διοργανωτές θα πρέπει να δώσουν μια εξήγηση που πήγαν τα χρήματα της ΕΕ και τι ακριβώς έξοδα κάλυψαν για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας. 

@Με την ευκαιρία ίσως είναι καλό να μάθουμε πως επιλέχτηκε το Μέγαρο Μουσικής και πόσο πληρώθηκε για το συνέδριο,καθώς κι αν υπήρχε ιδιώτης ή εταιρεία που διαχειρίστηκε τα χρήματα της ΕΕ...