Latest News

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Αυτή είναι παιδική χαρά στο κέντρο του Πειραιά : Εσύ θα πήγαινες εδώ να παίξει το παιδί σου; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Εικόνα εγκατάλειψης, με σπασμένες κούνιες, ξεχαρβαλωμένα παγκάκια και χαλασμένα παιχνίδια. Αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση για τα παιδιά παρουσιάζει η παιδική χαρά δίπλα στον Ιερό Ναό Άγιου Κωνσταντίνου στον κέντρο του Πειραιά. 
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι κίνδυνοι στους οποίους εκτίθενται τα παιδιά που παίζουν στη συγκεκριμένη παιδική χαρά, είναι πολλοί, καθώς κανένα παιχνίδι δεν έχει συντηρηθεί, με αποτέλεσμα τα παιδάκια να παίζουν σε έναν χώρο που δεν έχει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την ασφάλεια τους.  Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά είναι κανόνας για τις περίπου 50 παιδικές χαρές του Δήμου Πειραιά. 
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποιες σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τη συγκεκριμένη παιδική χαρά (εξαίρεση οι δύο που φτιάχτηκε πριν λίγο καιρό).
Όμως το πιο εντυπωσιακό είναι καμία παιδική χαρά του Δήμου Πειραιά δεν έχει την απαραίτητη πιστοποίηση, όπως τουλάχιστον αναφέρθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. 
Για την παράλειψη αυτή μπορεί να φταίνε και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές Πειραιά, αλλά μια στοιχειώδης συντήρηση αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη. 





























 

Αν και μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε πως το θέμα κυκλοφόρησε χθες στο διαδίκτυο από το enikos.gr που δημοσίευσε φωτογραφίες ενός αναγνώστη του.
Κυριακή μεσημέρι έτυχε να περάσουμε μια βόλτα από την παιδική χαρά και καταγράψαμε όσα βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Reportaz Net. 
@ Καλά εσύ θα πήγαινες το παιδί σου να παίξεις σ΄αυτήν την παιδική χαρά στον Άγιο Κωνσταντίνο;