Latest News

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Γιατί ο Δήμος Πειραιά δεν έχει τιμήσει τους επιτυχόντες της Διδακτικής Αλληλεγγύης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ


Με έκπληξη μαθαίνουμε ότι ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟΔΕΠ δεν έχουν τιμήσει ακόμα τους επιτυχόντες της Διδακτικής Αλληλεγγύης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στις...
προηγούμενες πανελλαδικές εξετάσεις.

Πρόκειται για συνολικά για 7 επιτυχόντες σε ΑΕΙ και 16 σε ΤΕΙ (σύνολο 23), οι οποίοι προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν είχαν χρήματα για ιδιωτικά φροντιστήρια και συμμετείχαν στο κοινωνικό πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.  
Το θέμα είχε συζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά μετά από πρωτοβουλία του Γιάννη Μαστρονικόλα, αλλά δεν υπήρξε σαφή απάντηση από την πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ για τον λόγο που δεν έχουν τιμήσει τους επιτυχόντες.    
Τέλος πάντων, τα παιδιά αυτά κατόρθωσαν να πετύχουν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κέρδισαν την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής με τη συνδρομή της κοινωνικής δράσης του Δήμου.
Αυτό που θα περίμενε κανείς είναι μια συμβολική επιβράβευση για την προσπάθεια τους, ενώ θα μπορούσε να περάσει ένα μήνυμα ελπίδας στα παιδιά της Διδακτικής Αλληλεγγύης που θα δώσουν φέτος εξετάσεις για να μπουν στο πανεπιστήμιο. 
Πραγματικά δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να καλέσουν μια μέρα τα παιδιά αυτά στο δημαρχείο και να τα τιμήσουν δίνοντας τους έναν έπαινο επιβραβεύοντας παράλληλα και το έργο των "εθελοντων καθηγητών της Διδακτικής Αλληλεγγύης"... 

Είναι απορίας άξιον, λοιπόν, γιατί ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟΔΕΠ δεν έχουν κάνει ακόμα μια εκδήλωση για να τιμήσουν αυτά τα παιδιά που αν θέλετε βοήθησαν μέσω της Διδακτικής Άλληλεγγύης να μπουν σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.