Latest News

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Πόσο κόστισαν τα πασχαλινά γεύματα της ΚΟΔΕΠ (ΑΠΟΦΑΣΗ)

Το κόστος για τα πασχαλινά γεύματα της ΚΟΔΕΠ στους άστεγους του Πειραιά ανέρχεται στο ποσόν των...
2.627,25 ευρώ.
Το ποσόν αυτό εικάζεται ότι αφορά στα έξοδα όσων είχαν προαναγγελθεί από το Δήμο Πειραιά για τις ημέρες του Πάσχα.(Μεγάλο Σάββατο πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και κόκκινα αυγά στους άστεγους που βρίσκονται στο λιμάνι και στους φιλοξενούμενους στον Ξενώνα Αστέγων της ΚΟ.Δ.Ε.Π. ‘’Η Ανακούφιση’’, ενώ παραδοσιακό αρνί και εδέσματα την Κυριακή του Πάσχα ).
Μάλιστα, όπως είχε ανακοινωθεί τότε, το κόστος καλύπτεται από μέρος των εσόδων του Bazaar Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ‘’Βήμα FM’’ και είχαν συγκεντρωθεί περί τις 156.000 ευρώ για την ενίσχυση των απόρων του Πειραιά. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η σίτιση των αστέγων του Δήμου Πειραιά για τις εορτές του Πάσχα έγινε με την απευθείας ανάθεση προμήθειας 550 γευμάτων σε εταιρεία με έδρα το Μοσχάτο. 
Όπως σημειώνεται στην απόφαση, η πληρωμή του προμηθευτή θα γίνει με τη χορήγηση προκαταβολής ύψους 600 ευρώ με την υπογραφή της συμβάσεως ενώ η καταβολή του υπόλοιπου ποσού αποπληρωμής 2.027,25 ευρώ θα γίνει με την οριστική παραλαβή των γευμάτων και των απαραίτητων παραστατικών. 
Η δαπάνη της προμήθειας βαρύνει τον προϋπολογισμό του 2015 στον οποίο έχει εγγραφεί με Κ.Α. 64.08.03.
@Μπορεί το ποσόν να φαίνεται αρκετά μικρό, αλλά απορεί κανείς τι ακριβώς περισσότερο προσφέρθηκε φέτος το Πάσχα στους άστεγους και άπορους του Πειραιά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όταν τα πασχαλινά γεύματα ήταν δωρεάν προσφορά από ένα μοναστήρι...