Latest News

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Διαδηλώσεις για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό - Ποιοι είναι οι 69 κατηγορούμενοι (ΟΝΟΜΑΤΑ)


Με αντιφασιστικές συγκεντρώσεις αρχίζει τη Δευτέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής στην δικαστική αίθουσα των...
 φυλακών Κορυδαλλού. 

 Ήδη ο Αντιφασιστικός Συντονισμός καλεί σε συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού (Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρηγορίου Λαμπράκη 240), κατά την έναρξη της δίκης, ενώ έχουν προαναγγελθεί και καθημερινές συγκεντρώσεις όσο καιρό διαρκεί η εκδίκαση της υπόθεσης στον Κορυδαλλό.
Οι 69 κατηγορούμενοι για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης μεταξύ των οποίων η προηγούμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, θα βρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. 

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκινά το πρωί της Δευτέρας 20 Απριλίου, αποτελεί ιστορική διαδικασία που αντίστοιχή της δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καλείται να λογοδοτήσει για δράση εγκληματικής οργάνωσης ένα κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή.

Η επιλογή του χώρου διεξαγωγής της δίκης στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ήδη έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις, τόσο από τις τοπικές Αρχές, όσο και από δικηγόρους και δημοσιογράφους, καθώς η αίθουσα που επελέγη δεν μπορεί να καλύψει τις πρακτικές ανάγκες, σε χώρο και υποδομές, για την ομαλή και απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους και την ανάγκη δημοσιότητας της διαδικασίας. 


Ο προβληματισμός δικηγόρων, αλλά και των Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων που θα βρεθούν στον Κορυδαλλό για την ιστορική δίκη, σχετίζεται με τον μεγάλο αριθμό των παραγόντων της υπόθεσης. Οι κατηγορούμενοι είναι 69, οι συνήγοροι υπεράσπισης ενδέχεται να υπερβαίνουν τους 100, πολυάριθμοι θα είναι και οι εκπρόσωποι της Πολιτικής Αγωγής, ενώ μόνο οι μάρτυρες κατηγορίες είναι περίπου 130.


Οι 69 κατηγορούμενοι για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων η προηγούμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, θα βρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο θα κρίνει εάν τελικά το κόμμα της Χρυσής Αυγής αποτελεί ένα ναζιστικό μόρφωμα με συντονισμένη παράνομη δραστηριότητα, απόφαση που ενδέχεται να δρομολογήσει εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο αν το κόμμα κηρυχθεί παράνομο, ή εάν οι εγκληματικές ενέργειες μελών του «Λαϊκού Συνδέσμου» αποτελούν «μεμονωμένα περιστατικά» άσχετα με τις κομματικές επιλογές.


Η έδρα


Η έδρα του δικαστηρίου που κληρώθηκε να δικάσει τα στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχει ως εξής: Πρόεδρος του δικαστηρίου θα είναι η Μαρία Λεπενιώτη, με αναπληρώτρια πρόεδρο την Μαρία Βάρκα. Μέλη του δικαστηρίου, οι εφέτες Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου, με αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτρη Ανέστη. Εισαγγελέας κληρώθηκε η Αδαμαντία Οικονόμου, με αναπληρωτή εισαγγελέα τον Στέλιο Κωσταρέλλο.


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθήσουν με αλαφαβητική σειρά οι:



Ιωάννης Άγγος,

Διονύσης Αγιοβλασίτης,
Δημήτρης Αγριογιάννης,
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος,
Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης,
Κυριάκος Αντωνακόπουλος,
Γεώργιος Αποστολόπουλος,
Νικόλαος Αποστόλου,
Μιχαήλ Αρβανίτης Αβράμης,
Χρήστος Γαλανάκης,
Σάββας Γαρουφαλλάκης,
Γεώργιος Γερμενής,
Αντώνιος Γρέγος,
Αριστόδημος Δασκαλάκης,
Γεώργιος Δήμου,
Μάρκος Ευγενικός,
Ελένη Ζαρούλια,
Πολύβιος Ζησιμόπουλος,
Παναγιώτης Ηλιόπουλος,
Ιωάννης Καζατζόγλου,
Ελπιδοφόρος Καλαρίτης,
Γεώργιος Καλπιτζής,
Ηλίας Κασιδιάρης,
Ιωάννης Καστρινός,
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός,
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης,
Νικόλαος Κούζηλος,
Δημήτρης Κουκούτσης,
Ιωάννης Λαγός,
Διονύσης Λιακόπουλος,
Θωμάς Μαριάς,
Αρτέμης Ματθαιόπουλος,
Εμμανουήλ Μαυρικάκης,
Μαργαρίτα Μικελλάτου,
Αναστάσιος Μιχάλαρος,
Νίκος Μιχαλολιάκος,
Νικόλαος Μίχος,
Θωμάς Μπαρέκας,
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης,
Νικολέτα Μπενέκη,
Αντώνιος Μπολέτης,
Ευστάθιος Μπούκουρας,
Ηλίας Παναγιώταρος,
Αναστάσιος Πανταζής,
Νικόλαος Παπαβασιλείου,
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος,
Χρήστος Παπάς,
Γεώργιος Πατέλης,
Γεώργιος Περρής,
Γεώργιος Πετράκης,
Βενετία Πόπορη,
Γεώργιος Ρουπακιάς,
Σταύρος Σαντοριναίος,
Βασίλης Σιατούνης,
Γεώργιος Σκάλκος,
Θεώνη Σκαρπέλη,
Θέμις Ευαγγελλία Σκορδέλη,
Γεώργιος Σταμπέλος,
Χρήστος Στεργιόπουλος,
Θεόδωρος Στέφας,
Αθανάσιος Στρατός,
Γεώργιος Χρήστος Τσακανίκας,
Λέων Τσαλίκης,
Αθανάσιος Τσόρβας,
Νικόλαος Τσόρβας,
Χρήστος Αντώνιος Χατζηδάκης,
Αναστάσιος Χιλιός,
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης,
Εμμανούηλ Ψυλλάκης
Τρεις από τους κατηγορούμενους δεν είναι υπόλογοι για το βασικό αδίκημα που αφορά την εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τη σύζυγο του δράστη της δολοφονίας του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου, η οποία κατηγορείται μόνο για ψευδορκία, τον Θεόδωρο Στέφα, ο οποίος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής, και τον Αν. Χιλιό, που θα λογοδοτήσει για απλή οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Δύο από τα, κατά το κατηγορητήριο, ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, oι Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, στην πορεία των ανακρίσεων διαφοροποιήθηκαν από το κόμμα και ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αποκηρύσσοντας τις βίαιες πρακτικές των πρώην συντρόφων τους στη Χρυσή Αυγή.