Latest News

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Κόντρα ΚΚΕ - Χρυσή Αυγή στο Δήμο Πειραιά

Για αντικομμουνιστικό παραλήρημα από χρυσαυγίτη δημοτικό σύμβουλο κάνει λόγο η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πειραιά που θεωρεί... προσβολή για τα χιλιάδες θύματα στον αγώνα κατά του φασισμού τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στην Εθνική Αντίσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελπίδα Παντελάκη και Ηλίας Σαλπέας, έχει ως εξής:
«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά συζητήθηκε αίτημα του Παραρτήματος Πειραιά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και έγινε δεκτό για παραχώρηση χώρου στέγασης των γραφείων τους.
Στη διάρκεια της συζήτησης προκλητική ήταν η στάση του χρυσαυγίτη δημοτικού συμβούλου που σε ένα αντικομουνιστικό παραλήρημα απέδειξε για άλλη μια φορά την ταύτιση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τους φασίστες της κατοχής και επιβεβαίωσε ότι και σήμερα συνεχίζουν με κάθε τρόπο την ίδια πρακτική κατά των κομμουνιστών, των αγωνιστών, κατά της λαϊκής πάλης.
Τότε οι φασίστες δολοφονούσαν τους κομμουνιστές και τους λαϊκούς αγωνιστές που αντιστέκονταν. Σήμερα οι απόγονοί τους προσπαθούν να παραχαράξουν την Ιστορία. Δεν μπορούν να ησυχάσουν στην ιδέα ότι το ΚΚΕ εδώ και 97 χρόνια εξακολουθεί να υπάρχει και να οργανώνει την πάλη του λαού ενάντια στο κεφάλαιο, την πάλη κατά των αφεντικών τους, κατά των καπιταλιστών, στο δρόμο για Λαϊκή Εξουσία.
Επίσης ψεύτικος είναι και ο πατριωτισμός τους. Υποστηρίζουν τον Χίτλερ και το ναζισμό που αιματοκύλισε την ανθρωπότητα και βεβαίως και την πατρίδα και το λαό μας που πολέμησε γενναία και νίκησε τους φασίστες και ναζί κατακτητές, όταν οι πολιτικοί πρόγονοι της Χρυσής Αυγής, οι ταγματασφαλίτες, συνεργάζονταν με τους κατακτητές δολοφονώντας το λαό. Οι άθλιες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στην Εθνική Αντίσταση αποτελούν προσβολή για τα χιλιάδες θύματα στον αγώνα κατά του φασισμού. Επιβεβαιώνεται ότι είναι μια επικίνδυνη συμμορία που πρέπει η εργατική τάξη, ο λαός, η νεολαία να της γυρίσουν την πλάτη.
Αξίζει να επισημανθεί πως ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Πειραιά κ. Χρ. Αγραπίδης, στο άκουσμα της πρότασης για παραχώρηση χώρου στέγασης στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, επικέντρωσαν τα βέλη τους στο δεύτερο μισό του ονόματος της οργάνωσης (ΔΣΕ), αξιώνοντας να "απαλειφθεί".
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία του Πειραιά να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να απομονώσουν παρόμοιες λογικές».