Latest News

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Στον αέρα η κόντρα ΔΗΡΑΠ και ΕΤΕΡ


Ένα ακόμη επεισόδιο της αντιπαράθεσης μεταξύ της ΔΗΡΑΠ και της ΕΤΕΡ με αφορμή τις απολύσεις των 5 ηχοληπτών από το "Κανάλι 1" βγήκε...
στον αέρα.


Με  καθυστέρηση λάβαμε, πριν από λίγο, μέσω e-mail την απάντηση της διοίκησης ΔΗΡΑΠ στις καταγγελίες της ΕΤΕΡ που είχαν δημοσιευτεί στις 26 Φεβρουαρίου (ΕΔΩ)
Στην ανακοίνωση- απάντηση η ΔΗΡΑΠ διατείνεται ότι 
"η σημερινή Διοίκηση αντιμετωπίζει  ήδη μια ανοικτή αντιδικία σχετικά με την απομάκρυνση 5 ηχοληπτών από την εργασία τους η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από Τελεσίδικη Έκθεση Επιθεωρητή του ΑΣΕΠ, η τήρηση και εφαρμογή της οποίας ήταν υποχρεωτική για την ΔΗ.ΡΑ.Π".
Και ισχυρίζεται : "Το να χαρακτηρίζει η ΕΤΕΡ πρόσχημα την τήρηση των εντολών του ΑΣΕΠ όχι μόνον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά μάλλον καταδεικνύει  τον τρόπο που τα όργανά της αντιμετωπίζουν μια Ανεξάρτητη Αρχή, αναγνωρισμένη από το Σύνταγμα".
Καταλήγοντας η διοίκηση της ΔΗΡΑΠ υποστηρίζει ότι  "οι μομφές περί δήθεν  αντεργατικών μέτρων και συμπεριφορών και οι προφανείς ανακρίβειες του κειμένου, πρέπει και είναι προορισμένες να πέσουν στο κενό. Αυτό που ενδιαφέρει την Διοίκηση της ΔΗΡΑΠ είναι να τηρήσει την νομιμότητα και να οδηγήσει το ΚΑΝΑΛΙ 1 σε ανάκαμψη, διασφαλίζοντας παράλληλα εργασιακή ειρήνη".

Σημειώνεται ότι η διαμάχη μεταξύ ΔΗΡΑΠ και ΕΤΕΡ για το επίμαχο θέμα με τις απολύσεις των πέντε ηχοληπτών από τη προηγούμενη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδοθεί οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους απολυθέντες και επιδικάζουν αποζημιώσεις. 

@ Όμως φαίνεται πως δεν έχει υπάρξει πολιτική λύση και η κόντρα μεταξύ ΔΗΡΑΠ και ΕΤΕΡ συνεχίζει να βρίσκεται στον αέρα...