Latest News

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Έφυγε ο 'πατριάρχης' του πόλο Ανδρέας Γαρύφαλλος

Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού πόλο δεν βρίσκεται πλέον...


κοντά μας. 
Ο λόγος για τον Ανδρέα Γαρύφαλλο, που άφησε την τελευταία του πνοή αφήνοντας παράλληλα πίσω του τεράστιο έργο στο χώρο της υδατοσφαίρισης. 

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε ο Ανδρέας Γαρύφαλλος ο «πατριάρχης» του ελληνικού πόλο και εμβληματική μορφή του Εθνικού Πειραιά που συνολικά έχει κατακτήσει 37 πρωταθλήματα.

Ο άνθρωπος που συνέδεσε την καριέρα του με τον Εθνικό, κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα σε πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης, καθώς επίσης 18 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα Πόλο, ενώ έπαιξε 140 φορές με την Εθνική ομάδα, της οποίας διετέλεσε και αρχηγός. Στον πάγκο της Εθνικής έμεινε για 15 χρόνια συμμετέχοντας σε τρεις Ολυμπιακούς αγώνες, πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα και έξι ευρωπαϊκά. 

Επίσης,υπήρξε δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Ενόπλων, την οποία υπηρέτησε ως παίκτης και προπονητής. Σαν προπονητής πέρασε επίσης από Άρη, Κέρκυρα, Παναθηναϊκό, Χίο και Ηρακλή.

Mε αφορμή το θάνατο του Ανδρέα Γαρύφαλλου ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια ιστορική μορφή του ελληνικού πόλο, ο «πατριάρχης» του αθλήματος, ο Ανδρέας Γαρύφαλλος,  έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο Ανδρέας Γαρύφαλλος, η «μεγάλη ψυχή» του Εθνικού και της Εθνικής ομάδας αφήνει παρακαταθήκη στους νεότερους την μαχητικότητά του και τη τεράστια συμβολή του στην ελληνική υδατοσφαίριση. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του αλλά και στη μεγάλη οικογένεια του Εθνικού.»

@Καλό ταξίδι στον 'πατριάρχη' του πόλο...