Latest News

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Στον αέρα το νέο σχολείο της Ραλλείου

Ορατός είναι ο κίνδυνος να παραμείνει ημιτελές το έργο για το νέο σχολείο της Ραλλείου Σχολής, καθώς παρατείνεται η διακοπή...

των εργασιών.
Η ανέγερση του νέου σχολικού κτηρίου τέθηκε επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε στη Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και εκπροσώπων του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) και της σχολικής κοινότητας της Ραλλείου Σχολής.
Το θέμα της κατασκευής σχολικού κτηρίου για τη στέγαση της Ραλλείου χρονολογείται, εδώ και πολλά χρόνια και παρότι έχουν γίνει τουλάχιστον δύο (!) τελετές θεμελίωσης, με την τελευταία λίγες ημέρες πριν από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014, οι εργασίες σταμάτησαν, ξανά, τον περασμένο Νοέμβριο λόγω οικονομικής διαφωνίας του αναδόχου με τον ΟΣΚ και ενώ έχει ολοκληρωθεί περίπου το 50% του έργου.
Επειδή η διακοπή των εργασιών παρατείνεται, είναι, πλέον, ορατός ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί το έργο και να παραμείνει και πάλι ημιτελές.
Στην διάρκεια της συζήτησης από την πλευρά του ΟΣΚ δόθηκε η διαβεβαίωση ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει οριστική λύση
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για νέα καθυστέρηση του έργου, που οφείλει η Πολιτεία στους 500 μαθητές και στους 60 καθηγητές του ιστορικού σχολείου. Γι’ αυτό, θα παρακολουθούμε στενά το θέμα και θα συμβάλουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε, στο να ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες.

Μίνι ιστορικό
Η Ράλλειος Σχολή Πειραιά είναι ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά σχολεία της χώρας (έτος ίδρυσης 1855). Στεγαζόταν σε κτήριο στην πλατεία Κοραή, το οποίο επί δικτατορίας κατεδαφίστηκε, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί δημαρχείο αλλά ποτέ δεν αποπερατώθηκε, με αποτέλεσμα το σχολείο να στερηθεί σχολικό κτήριο και η πόλη να αποκτήσει ένα ακόμα γιαπί- φάντασμα.
Μετά από πολύχρονους δικαστικούς αγώνες βρέθηκε κοινά αποδεκτή λύση και το 2008 ξεκίνησε η κατασκευή νέου διδακτηρίου ενώ τα τελευταία 8 χρόνια, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ραλλείου στεγάζονται χωριστά σε 2 πολυκατοικίες κατασκευής 1970 στο κέντρο του Πειραιά με μικρές αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς αυλή και χωρίς αθλητικούς χώρους.
Οι εργασίες έπρεπε να έχουν περατωθεί τον Ιούνιο του 2011, πράγμα, που δεν έγινε διότι διακόπηκαν για να αρχίσουν, ξανά, τον Μάιο του 2014 αλλά σταμάτησαν εκ νέου τον περασμένο Νοέμβριο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν οριστικά τα διαθέσιμα κονδύλια.