Latest News

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Με σάπια κρέατα θα τάιζαν τους ασθενείς στο "Μεταξά"!


Στο παραπέντε πριν δοθούν στους ασθενείς κατασχέθηκε ποσότητα 40 κιλών χοιρινού κρέατος, ακατάλληλου για κατανάλωση στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» από τους...
ελεγκτές τροφίμων 


Οι υπάλληλοι του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής μετέβησαν στο νοσοκομείο μετά από αίτηση του Νοσοκομείου για να κάνουν κτηνιατρική εκτίμηση σε τρόφιμα.
Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα του υπεύθυνου του Τμήματος διατροφής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά ύστερα από εντολή του διοικητή Νίκου Βλαχάκου,  οι ελεγκτές κτηνίατροι κατέσχεσαν 40 κιλά νωπού χοιρινού κρέατος τεμαχισμένου και συσκευασμένου σε vacuum, λόγω παρουσίας διερρηγμένου αποστήματος εντός μυϊκής μάζας με άφθονη ποσότητα υποκίτρινου πύου και ιδιάζουσας οσμής.
Επιπλέον στην επισήμανση αναφερόταν ως χώρα προέλευσης και σφαγής η Ολλανδία , ενώ στο δελτίο παράδοσης ως χώρα προέλευσης η Γαλλία.
Μετά τα παραπάνω, το συγκεκριμένο προϊόν κρίθηκε μη ασφαλές– ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση αποσύρθηκε από την κατανάλωση και καταστράφηκε σύμφωνα με την  κτηνιατρική νομοθεσία.
Επίσης, κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων στην προμηθεύτρια εταιρεία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας και του καταναλωτή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, ιδιαίτερα σε χώρους, όπως τα νοσοκομεία, όπου χρειάζεται αυξημένη προσοχή και φροντίδα για όλους.