Latest News

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ο Μώραλης, ο Μιχαλολιάκος και τα σκουπίδια


Φωτιές αναμένεται να ανάψει το "καυτό" θέμα για τη δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων...
στο Σχιστό. 
Μιλώντας ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο συνέδριο «Βιώσιμη Οικολογική, Οικονομική Διαχείριση Απορριμμάτων στην Αττική» ενημέρωσε ότι η Δημοτική Αρχή στον Πειραιά εργάζεται ήδη για τον επανασχεδιασμό της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στον Δήμο. Μάλιστα, υποστήριξε ότι «ο Πειραιάς, ως Μητροπολιτικός Δήμος, αφού συζητήσει και συνεργαστεί με την Περιφέρεια θα προτείνει τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό η οποία μπορεί και κατά την άποψή μου πρέπει να αφορά και τους άλλους όμορους Δήμους."
Απλά να θυμίσουμε πως ουσιαστικά είναι η ίδια πρόταση που είχε ακουστεί και το 2012 από τον προηγούμενο δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο για τη λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών στο Σχιστό. 
Τότε σε ημερίδα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ο Δήμαρχος Κερατσινίου -Δραπετσώνας είχε αντιδράσει, λέγοντας  ότι δε θα δεχτεί άλλες ρυπογόνες δραστηριότητες στην περιοχή. Ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί ένα σύγχρονο "σκουπιδοεργοστάσιο" να εγκατασταθεί, στο Σχιστό με το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον. (Κοντά στο ίδιο σημείο έγιναν κάποτε οι μεγάλοι αγώνες των κατοίκων της περιοχής για την απομάκρυνση της "χαβούζας").

@Όσοι γνωρίζουν θέμα επισημαίνουν με νόημα πως το μόνο που δεν ακούσαμε να διευκρινίζει ο Δήμαρχος Πειραιά ήταν αν το μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων που προτείνει θα έχει δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα ή θα ανατεθεί σε εργολάβους – Ιδιώτες;