Latest News

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τα δέκα πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες

epixeirimatias-570Στη ζωή υπάρχουν οι νικητές και οι ηττημένοι. Είτε πρόκειται για εκλογές, είτε για ποδοσφαιρικό αγώνα είτε ακόμα και για επιχειρήσεις. Το σίγουρο είναι πάντως πως όλοι οι άνθρωποι θέλουν να βρίσκονται στο στρατόπεδο...
των νικητών.

Ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι εύκολος, αλλά υπάρχουν κάποιες στάνταρ «παγίδες» που εάν τις αποφύγει κανείς, αυξάνει τις πιθανότητες να ενταχθεί στην ομάδα των νικητών. Η ιστοσελίδα entrepreneur.com, δημοσίευσε τα δέκα πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι πολύ επιτυχημένοι επιχειρηματίες.
Να Φθονεί:  Οι πετυχημένοι άνθρωποι πρέπει να σου δίνουν κίνητρο και να είναι σαν ινδάλματα σου και όχι να τους φθονείς. Κάθε άνθρωπος έχει την ικανότητα να πετύχει και εάν σπαταλάει χρόνο, ασχολούμενος με την επιτυχία ή τα επιτεύγματα των γύρω του, παρεκκλίνει της πορείας προς την πρόοδο.
Αναδρομή στο παρελθόν: Όλοι οι άνθρωποι έχουν δύσκολες στιγμές και παίρνουν επίπονες αποφάσεις ενώ η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα. Τα μικρά εμπόδια που συναντάμε όλοι δεν πρέπει να μπαίνουν στον δρόμο μας και να μας σταματούν από την πρόοδο. Βρείτε τρόπους να διαχειριστείτε τα εμπόδια και συνεχίστε να βλέπετε μπροστά. Μην κοιτάτε ποτέ πίσω σας.
Να δικαιολογείται: Σε περίπτωση που πάρετε μία κακή απόφαση και κάνετε ένα μεγάλο λάθος να πάρετε την ευθύνη της πράξης σας. Εάν κάτι δεν αποδώσει, όπως είχατε προγραμματίσει, μην ψάχνετε για δικαιολογίες. Αναζητήστε την αιτία του προβλήματος και μετατρέψτε την σε πολύτιμο μάθημα για τις επιχειρήσεις. Εάν αναγνωρίσετε και παραδεχθείτε το πρόβλημα, δεν θα ξανακάνετε το ίδιο λάθος. Εάν δικαιολογείτε συνεχώς τα λάθη σας, θα συνεχίσετε να διαπράττετε λάθη επειδή δεν θα έχετε βρει τη ρίζα του προβλήματος.
Να σταματάει να μαθαίνει: Η ηλικία, οι εμπειρίες και η επιτυχία δεν πρέπει να σταματούν τον άλλο από το να μαθαίνει. Κανένας δεν τα ξέρει όλα και όλοι πρέπει να συνεχίζουν να μαθαίνουν όπως επίσης και να εμπνέονται από πετυχημένους επιχειρηματίες.
Να συνεργάζεται με αρνητικούς ανθρώπους: Οι άνθρωποι που δικαιολογούνται συνεχώς, παραπονιούνται και τα βλέπουν όλα αρνητικά θα πρέπει να αποφεύγονται. Αυτού του είδους τα άτομα κάνουν πολύ κακό και η αρνητική αύρα τους μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Φροντίστε να σας περιτριγυρίζουν άτομα, που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης και είναι εξίσου αποφασιστικά με εσάς.
Να ξυπνάει το πρωί χωρίς σχέδια: Η διαχείριση του χρόνου έχει μεγάλη σημασία για έναν επιχειρηματία. Για να είστε αποτελεσματικοί, πρέπει να ξέρετε ποιοι είναι οι στόχοι και οι προτεραιότητές σας πριν ξεκινήσετε την ημέρα. Εάν προσπαθείτε κάθε μέρα να δημιουργήσετε ένα πλάνο θα έχετε πρόβλημα. Η λίστα με το τι πρέπει να γίνει, θα είναι έτοιμη από την προηγούμενη.
Να φοβάται τις αλλαγές: Πρέπει να είστε πρόθυμοι και ικανοί να προσαρμόζετε τα σχέδια και τη συνολική στρατηγική σας επειδή υπάρχουν πολλές πιθανότητες να χρειαστεί να προσαρμοστείτε σε νέα δεδομένα για να διατηρήσετε την επιτυχία στο μέλλον. Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν η Apple δεν προσαρμοζόταν στη σύγχρονη εποχή και συνέχιζε να κατασκευάζει κομπιούτερ... Μετά την κυκλοφορία του iPod, άρχισε να κατασκευάζει smartphones, tablets και τώρα το Apple Watch.
Να λέει περισσότερα από όσα κάνει: Οι πετυχημένοι επιχειρηματίες δεν συζητούν για τα σχέδια τους. Τα κάνουν πραγματικότητα καθώς κανείς δεν εντυπωσιάζεται μόνο από τα λόγια.
Να σκέφτεται μόνο τα χρήματα: Αντί να κυνηγάτε το χρήμα, επικεντρωθείτε στη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που κάνουν τη διαφορά και παρέχουν αξία. Εάν το κάνετε αυτό, τα χρήματα θα έρθουν.
Να αφήνει την αποτυχία να του κόψει τον δρόμο: Οι στατιστικές λένε ότι οχτώ στις δέκα νέες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν. Οι πετυχημένοι επιχειρηματίες δοκιμάζουν πράγματα που υπάρχει πιθανότητα να αποτύχουν παταγωδώς. Εάν αποτύχουν, απλώς θα το θεωρήσουν μέρος της πορείας προς την επιτυχία και θα συνεχίσουν να προσπαθούν. Ο Τζέιμς Ντάισον αποτελεί το τέλειο παράδειγμα. Χρειάστηκε να δημιουργήσει 5.126 αποτυχημένα πρωτότυπα, πριν φτιάξει το 5.127ο, που ήταν η πρώτη ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα στον κόσμο, και γίνει δισεκατομμυριούχος.