Latest News

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Αλήθειες και ψέματα για τον εθελοντισμό...

Πολύς λόγος μαθαίνουμε πως γίνεται για την περίπτωση του "εθελοντή" με την αμοιβή των 14.500 ευρώ ετησίως στο...
Δήμο Πειραιά.(ΕΔΩ)

Επειδή δεχτήκαμε αρκετά μηνύματα και βλέπουμε πως ο καθένας λέει το "ψιλό του και το κοντό του", μάλλον χρειάζεται να πούμε επιγραμματικά ορισμένα πράγματα:

@ Σίγουρα δε νοείται εθελοντής που λαμβάνει χρήματα για τις υπηρεσίες του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για εθελοντή, αλλά για τον υπεύθυνο των εθελοντών που προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες στο Δήμο κι ίσως σε διάφορους άλλους φορείς.

@ Το ποσόν των 14.500 ευρώ  (περίπου 1.200 το μήνα μεικτά, δηλαδή περί τα 1.000 ευρώ καθαρά) είναι υποκειμενικό αν είναι μικρό ή μεγάλο, αλλά μάλλον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υπερβολικό.

@ Εκείνο που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι πως έγινε η επιλογή του υπεύθυνου εθελοντών από την προηγούμενη δημοτική αρχή Μιχαλολιάκου. Πρώτα ήρθε ως επιχορήγηση σε ΜΚΟ προκαλώντας αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά πέρασε κανονικά μέσω της ΚΟΔΕΠ, που είχε και την αρμοδιότητα για τον εθελοντισμό.  
@ Έτσι, ο πρώην δήμαρχος έστησε ένα γραφείο "εθελοντών" κι έβαλε ως υπεύθυνο έναν άνθρωπο με συστάσεις από πολύ στενό του πρόσωπο, προκειμένου να το ελέγχει και να το συντονίζει για όλες τις δραστηριότητες της προηγούμενης δημοτικής αρχής Πειραιά.  

@ Αυτό όμως που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη αποφάσισε να συνεχίσει με την καθαρά προσωπική επιλογή του Βασίλη Μιχαλολιάκου (και) στον τομέα του εθελοντισμού. 
(Μήπως δεν ήξεραν, αλλά δεν ρώταγαν;)

@ Το δήθεν επιχείρημα για "να μην διαταχθεί  το πρόγραμμα της διδακτικής αλληλεγγύης", είναι παραμύθι για μικρά παιδιά. Θα μπορούσε να γίνει, όπως και την πρώτη χρονιά του προγράμματος, όπου δεν συμμετείχε ο υπεύθυνος των εθελοντών. (Για όσους δεν ξέρουν να πούμε πως η συνεργασία του ξεκίνησε από τη δεύτερη χρονιά της διδακτικής αλληλεγγύης...) 

@ Πολύ περισσότερο δεν είναι αυτός που έστησε το πρόγραμμα, όπως μαθαίνουμε πως λέει δεξιά κι αριστερά, κάτι που δεν μπορεί να  ισχύει στην πραγματικότητα, αφού δεν συμμετείχε την πρώτη χρονιά της διδακτικής αλληγγύης. 
Εκτός κι αν πιστεύει κάποιος πως στην περίπτωση που οι εθελοντές συνδράμουν, για παράδειγμα, το καλοκαίρι τις παραστάσεις στο Βεάκειο, τότε μπορούν να λένε πως έχουν στήσει κι ολόκληρο το πρόγραμμα! 
(Για να μην τρελαθούμε τελείως!)

@ Πάντως, μαθαίνουμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος (δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά) έχει συνεισφέρει με τους εθελοντές (όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής Μιχαλολιάκου) στις διάφορες δραστηριότητες του Δήμου και φαίνεται ότι αυτό κρίθηκε χρήσιμο κι από τη νέα δημοτική αρχή Μώραλη.

@ Αυτές είναι ορισμένες αλήθειες και ψέματα για τον εθελοντισμό στον Πειραιά...