Latest News

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Κόλλησε το αεροσκάφος και το έσπρωχναν οι επιβάτες με -40 βαθμούς θερμοκρασία! [βίντεο]

Siviria-Aeroskafos-570
Οι 70 επιβάτες ενός αεροσκάφους Tu-34 της περιφερειακής αεροπορικής εταιρείας Katekavia, κατέβηκαν όλοι μαζί για να δώσουν ένα χεράκι και να ξεκολλήσει το αεροσκάφος του οποίου το σύστημα προσγείωσης είχε μπλοκάρει στο παγωμένο έδαφος. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Οι τροχοί είχαν κυριολεκτικά κολλήσει στο έδαφος αφού είχαν εκτεθεί για περισσότερες απλό 24 ώρες σε ακραίες θερμοκρασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιβάτες κατέβηκαν να βοηθήσουν ενώ η θερμοκρασία εκείνη την ώρα στην περιοχή ήταν 40 βαθμούς κάτω από το μηδέν!
Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη στο αεροδρόμιο Ιγκάρκα, μια μικρή πόλη στο βόρειο τμήμα της Σιβηρίας, στην επαρχία του Κρασνογιάρσκ. Όπως είπε στο RIA Novosti η Οξάνα Γκορμπούνοβα, δεν υπήρχε άλλος τρόπος να μετακινηθεί το αεροσκάφος το οποίο ζυγίζει πάνω από 50 τόνους.
Μετά το περιστατικό, η Υπηρεσία Μεταφορών ξεκίνησε έρευνα για το κατά πόσον υπήρξε παραβίαση των κανόνων ασφαλείας. Πάντως η βοήθεια των επιβατών αποδείχθηκε αποτελεσματική αφού το αεροπλάνο απογειώθηκε ομαλά και έφτασε στο Κρασνογιάρσκ, με μια μικρή καθυστέρηση.