Latest News

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αυτή είναι η πραγματικότητα με τη ΔΗΡΑΠ


Μπορεί να μην έχει ακόμα οριστεί νέα διοίκηση στη ΔΗΡΑΠ, αλλά το θέμα του δημοτικού ραδιοφώνου συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου...



του Πειραιά.
Μάλιστα, το θέμα με το "Κανάλι 1" έθεσε ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης  στα προ-ημερησίας θέματα του δημοτικού συμβουλίου.  
Οι εργαζόμενοι είναι δύο μήνες απλήρωτοι και οι υποχρεώσεις της ΔΗΡΑΠ προς τρίτους όλο και αυξάνονται μέρα με την ημέρα. 
Μιλώντας ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης άφησε αιχμές για τις μεθοδεύσεις από την προηγούμενη δημοτική Αρχή και τον Βασίλη  Μιχαλολιάκο: 
«Είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό για το 2014 1,2 εκ. από το Δήμο προς τη ΔΗΡΑΠ. Τέλος Αυγούστου το 1,2 εκ. είχε ξοδευτεί. 
Άρα δεν είχε γίνει εκ του αποτελέσματος η σωστή πρόβλεψη στον προϋπολογισμό.  Επιχείρησε η προηγούμενη δημοτική αρχή να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό τέλος Αυγούστου, πήγε στην αποκεντρωμένη διοίκηση και η αναμόρφωση αυτή, για συγκεκριμένους λόγους απορρίφθηκε. 
Άρα, δυνατότητα να πληρωθούν οι άνθρωποι αυτοί δεν υπήρχε. Ασχέτως των προθέσεων των δικών μου ή άλλων, δεν υπήρχε κονδύλι στον προϋπολογισμό. Αυτό που θα επιχειρήσουμε είναι να κάνουμε μια νέα αναμόρφωση του προϋπολογισμού, να την εγκρίνει η αποκεντρωμένη διοίκηση, να πληρωθούν οι άνθρωποι που είναι απλήρωτοι, να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΔΗΡΑΠ προς εφορία, δημόσιο και ταμείο δημοσιογράφων, ώστε να μπορέσει να οριστεί μια νέα διοίκηση.  
Δεν είχα καμία πρόθεση να ορίσω νέα διοίκηση, και να στείλω δημοτικούς συμβούλους να αναλάβουν ευθύνες προηγουμένων, με καταλογισμούς και φήμες. 
Αυτή είναι η πραγματικότητα στη ΔΗΡΑΠ, πέρα του πως λειτουργεί. Αυτό είναι μια δεύτερη κουβέντα…»

@Άρα, που θα έλεγε και ο δήμαρχος, πρώτα θα διοριστεί νέα διοίκηση και μετά θα δούμε τι θα γίνει με το "Κανάλι 1"