Latest News

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Άμεση αποκατάσταση και καταγραφή ζημιών...


Εργασίες για την καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες της νεροποντής ξεκίνησαν, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας...


Πειραιά
Έτσι, ενεργοποιήθηκαν συνεργεία, τα οποία άρχισαν να εργάζονται από τα βράδυ της Παρασκευής:
1.      Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στο οδόστρωμα και στα φρεάτια, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος της Ιχθυόσκαλας ενώ απομακρύνθηκαν φερτές ύλες από τον δρόμο.
2.      Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αν. Παπανδρέου αφού έγινε απάντληση υδάτων από τις σήραγγες της λεωφόρου. Πάντως, μέχρι το απόγευμα συνεχίζονταν οι εργασίες στην σήραγγα, στο ύψος της Πύλης Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά.
Επίσης, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου συνεργεία μηχανικών της Π.Ε. Πειραιά έκαναν επιτόπιες αυτοψίες στην πλ. Ιπποδαμείας, στον Πειραιά, στην Παλαιά Κοκκινιά, στην Αγία Σοφία Πειραιά (οδό Αιτωλικού), στο Κερατσίνι και στο Πέραμα και οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές και γίνεται περιγραφή καταστημάτων και επιχειρήσεων, που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης είχε διαδοχικές συναντήσεις συνεργασίας με τους δημάρχους Πειραιά Γ. Μώραλη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκο και Περάματος, Γ. Λαγουδάκη.

Την Κυριακή το πρωί στελέχη της Διεύθυνσης Εμπορίου της Π.Ε. Πειραιά θα προχωρήσουν σε καταγραφή των ζημιών σε εμπορικά καταστήματα.

Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πειραιά βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα από το πρωί της Παρασκευής, λόγω της πρόγνωσης της ΕΜΥ για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.
Γι’ αυτό, στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πειραιά βρίσκονταν, εγκαίρως, σε επικίνδυνα σημεία, όπως είναι η διασταύρωση της λεωφόρου Δημοκρατίας με τη λεωφόρο Σχιστού, στο ύψος της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου και όταν σημειώθηκαν πλημμύρες και παρέστη ανάγκη έγιναν, άμεσα, με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  ενέργειες για τον απεγκλωβισμό οδηγών και την απομάκρυνση ακινητοποιημένων οχημάτων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης πήγε σε πολλές γειτονιές, που αντιμετώπισαν αυξημένα προβλήματα ενώ στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, πήγε με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, στους Αγίους Αναργύρους, στην Παλαιά Κοκκινιά και έκαναν επιτόπια αυτοψία.