Latest News

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Να παραμείνει το 56ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την προσωρινή συγχώνευση του 56ου δημοτικού σχολείου, που στεγάζεται μέσα στο Χατζηκυριάκειο, με το 32ο δημοτικό σχολείο λόγω εργασιών...

Στην αίθουσα του 7ου ορόφου του δημαρχείου έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι γονέων και δάσκαλοι του 56ου δημοτικού σχολείου Πειραιά που ζήτησαν να μη φύγει το σχολείο τους από το χώρο του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος. (σ.σ. Το  Χατζηκυριάκειο κατάφερε να διατεθεί ένα κονδύλι μέσω ΕΣΠΑ προκειμένου να ανακαινίσει το κεντρικό του κτίριο). Στην κατεύθυνση αυτή, η άποψη του ιδρύματος και του Υπουργείου Παιδείας είναι, ότι θα πρέπει το δημοτικό σχολείο να σταματήσει τη λειτουργία του εντός του ιδρύματος, να μεταφερθούν τα παιδιά σε όμορα σχολεία, π.χ. στο 32ο που είναι δίπλα ή σε άλλα, διότι κατά την άποψη της διοίκησης δεν μπορούν να συνυπάρξουν τα έργα με τη λειτουργία του δημοτικού σχολείου. 
Η άποψη των γονέων και των καθηγητών είναι διαφορετική ότι δηλαδή δεν μπορούν τα παιδιά να μεταφερθούν στο 32ο διότι ήδη το σχολείο αυτό είναι πλήρες, ούτε μπορούν να πάνε πρωί – απόγευμα, γιατί οι άνθρωποι έχουν προσαρμόσει τις ζωές τους, να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο το πρωί και το απόγευμα να κάνουν τις δραστηριότητές τους.
 Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης τόνισε: Μίλησα με το Υπουργείο Παιδείας και έχω την άποψή τους, το μόνο που δεν έχω είναι η άποψη του ιδρύματος. Θα συναντηθώ και με τον πρόεδρο κ. Στρουμπούλη, αύριο ή τη Δευτέρα. Πάντως, βρήκα τις απόψεις των γονέων και των δασκάλων πολύ λογικές και σωστές...».