Latest News

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας σε τράπεζα στο Δίστομο - Πήραν όμηρο τον οποίο απελευθέρωσαν -


Ληστεία μαμούθ σε τράπεζα στο Δίστομο - Πήραν όμηρο τον οποίο απελευθέρωσαν - Συναγερμός σε αστυνομία και αντιτρομοκρατική Άρωμα τρομοκρατίας δείχνει να έχει η ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που έκλεινε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία του...

Διστόμου Βοιωτίας.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,  τρεις άγνωστοι, οι οποίοι φορούσαν μαύρα ρούχα, εισέβαλαν στην τράπεζα, την ώρα που άνοιγε το χρηματοκιβώτιο. Πήραν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 300.000 € και φοβούμενοι ότι είχε πατηθεί το μπουτόν του κρυφού συναγερμού, άρπαξαν τον ταμία και βγήκαν από το υποκατάστημα κρατώντας τον ως “ασπίδα”.


Μπήκαν στο κλεμμένο τζιπ, μαύρο RAV, που τους περίμενε απ' έξω και διέφυγαν. Κατόπιν άφησαν και έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο στο σημείο Παραλία Ποταμός, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την τράπεζα.

Οι ληστές διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος προς την Κόρινθο, παίρνοντας μαζί τους τον όμηρο. Οπως έγινε γνωστό τον απελευθέρωσαν στην παραλία του Κιάτου ενώ οι ίδιοι βγήκαν στην παραλία Λουτρών όπου έκαψαν το σκάφος διαφυγής. 


Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στους Νομούς Αργολιδος, Αχαίας και Κορινθίας με μπλόκα σε όλους τους δρόμους, ενώ στις έρευνες παίρνει μέρος και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με κλιμάκιο και από τη Θεσσαλονίκη.