Latest News

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Τι είναι αυτό που τους ενώνει με τα δικαστήρια...

Φαίνεται πως το μείζον θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων κατάφερε να ενώσει τους φορείς του Πειραιά, που ζητούν να παραμείνουν τα δικαστήρια στην πόλη και να στεγαστούν στο κτίριο...
της Ραλλείου. 

Αυτό ήταν και το μοναδικό αισιόδοξο σημείο της σημερινής "συνέντευξης τύπου" στην αίθουσα του ΕΒΕΠ με αφορμή τον κίνδυνο της μεταφοράς των δικαστηρίων από το μέγαρο της Σκουζέ στο κτίριο του πρώην Κεράνη στη Θηβών.
Όσα ειπώθηκαν ήταν λίγο πολύ γνωστά και όσοι γνωρίζουν το θέμα δεν έγιναν σοφότεροι, εκτός ίσως ότι οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν λάβει άνωθεν εντολή από τον Άρειο Πάγο για να πάνε στο Δήμο Νίκαιας- Ρέντη.

Κατά τα λοιπά, επαναλήφθηκαν όλα όσα έχουν ειπωθεί το προηγούμενο διάστημα χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα, μιας και, όπως αναφέρθηκε, σιωπά το υπουργείο Δικαιοσύνης...

Για την ιστορία, στο πάνελ ήταν οι πρόεδροι του ΔΣΠ Γιώργος Σταματογιάννης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου, Βασίλης Κορκίδης, του Εμπορικού Συλλόγου, Νίκος Μανεσιώτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, καθώς και ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ.  

Στην εκδήλωση- συνέντευξη (;) παραβρέθηκαν και μίλησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος, των ΑΝ.ΕΛ Παναγιώτης Μελάς, του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου κ.α. (Αλήθεια, τόσα χρόνια τι έκαναν για την επίλυση του προβλήματος στέγης των δικαστηρίων Πειραιά;)

"Γκεστ σταρ" ήταν ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος έκανε ένα "πέρασμα" πριν ξεκινήσει η συνέντευξη κι αποχώρησε, αφού διαμήνυσε ότι στηρίζει το μέτωπο για την παραμονή των δικαστηρίων.

Πάντως, οι δικηγόροι Πειραιά απέχουν από την περασμένη Δευτέρα έως και την Παρασκευή 18 Ιουλίου και αναμένεται η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

@ Τώρα αυτό που τους ενώνει είναι η παραμονή των δικαστηρίων στον Πειραιά, αλλά αν φύγουν θα πρέπει να μας πουν ποιοι φταίνε για την ξεφτίλα...