Latest News

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ένα βήμα πριν φύγουν τα δικαστήρια του Πειραιά

Παρά τις πανηγυρικές δηλώσεις των τοπικών παραγόντων φαίνεται πως το υπουργείο Δικαιοσύνης επιμένει στη μεταφορά, έστω και με δόσεις, μέρος των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο του Κεράνη...
στη Θηβών.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη νέα σύσκεψη για το θέμα της αναγκαιότητας παραμονής των δικαστηρίων και εισαγγελιών εντός των ορίων του δήμου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο γγ Νικόλας Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης, ο νέος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, του ΕΒΕΠ, κλπ.

Το υπουργείο εισηγήθηκε, τα Διοικητικά Δικαστήρια, το Ειρηνοδικείο, το Πταισματοδικείο και οι αντίστοιχες δικαστικές υπηρεσίες να μεταφερθούν προσωρινά, στο κτίριο «Κεράνης» μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στη Ράλλειο Σχολή. 
Στη συνέχεια να στεγαστούν στο κτίριο της οδού Σκουζέ (όπου στεγάζονται σήμερα), εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες βελτιώσεις (καλλωπισμός, δημιουργία εξόδου κινδύνου, κλπ).

Οι φορείς της πόλης του Πειραιά πρότειναν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, να μεταστεγαστούν το πολιτικό Πρωτοδικείο, το πολιτικό Εφετείο και οι αντίστοιχες Εισαγγελίες, μόλις πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες, στη Ράλλειο Σχολή, η οποία παραχωρείται από τον δήμο για αυτό τον σκοπό.
Πάντως, επιφυλάχθηκαν να επεξεργαστούν την πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης (για μεταφορά με δόσεις των δικαστηρίων) και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα σύσκεψη για τη λήψη οριστικών αποφάσεων σε μία εβδομάδα.


@ Η νέα σύσκεψη επιβεβαιώνει πλήρως το "Reportaz Net" που ήταν το μοναδικό που έγραφε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να φύγουν με δόσεις τα δικαστήρια Πειραιά (ΕΔΩ), την στιγμή που όλοι πανηγύριζαν κάτω στο λιμάνι ότι μένουν τα δικαστήρια στην πόλη...