Latest News

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αποφάσισε ξανά για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων στη Ράλλειο

Σαν να μην πέρασε μια μέρα αποφάσισαν ξανά για το μείζον θέμα των δικαστηρίων Πειραιά που κυριάρχησε στην προ-ημερησία διάταξη του δημοτικού συμβουλίου...




της πόλης. 
 Πριν από λίγο, αποφάσισαν ομόφωνα για μια ακόμη φορά την παραχώρηση χρήσης του κτιρίου της Ραλείου στο υπουργείο Δικαιοσύνης με αποκλειστικό σκοπό τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά. 
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από σχετική πρόταση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργου Σταματόγιαννη, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση και ενημέρωσε το Σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα μετά την πρόσφατη συνάντηση των φορέων με τον υπουργό Δικαιοσύνης. 
Ο ίδιος επεσήμανε πως η απόφαση του ΔΣ για την παραχώρηση της Ραλλείου ήταν αναγκαία προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την μεταστέγαση των δικαστηρίων. (Το κόστος ανακατασκευής της Ραλλείου υπολογίζεται σε 20 με 24 εκατομμύρια ευρώ και ο χρόνος υλοποίησης του έργου περί τα τρία χρόνια μαζί με τη μελέτη καταλληλότητας του κτιρίου.)
Πάντως πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι επεσήμαναν ότι έχουν ξαναπάρει ανάλογη απόφαση πριν από λίγο καιρό κι έκαναν λόγο για προσχηματικές δικαιολογίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προωθεί τη μεταφορά των δικαστηρίων στο κτίριο του πρώην Κεράνη στη Θηβών. 
Μάλιστα, για την αποτροπή της μεταφοράς των δικαστηρίων στου Ρέντη προγραμματίζονταισε π΄ρωτη φάση διάφορες μορφές κινητοποιήσεων όπως 24ωρη αποχή των δικηγόρων, ανάρτηση πανό στο κτίριο κα.
@ Τελικά όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι ξαναψήφισαν ότι παραχωρείται το κτίριο της Ραλλείου για τη δημιουργία νέου δικαστικού μεγάρου Πειραιά...