Latest News

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Τι λέει ο Καρδαράς για τα δικαστήρια και τη συνάντηση Μώραλη στο Μαξίμου

Στο θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων Πειραιά αλλά και τη συνάντηση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Γιάννη Μώραλη στο Μαξίμου αναφέρεται ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος Γιάννης Καρδάρας σε κείμενο που...

έστειλε μέσω e-mail 


Τα βασικά σημεία είναι τα εξής:  
 Η φυσιολογική χαλάρωση λόγω των επικείμενων θερινών διακοπών δεν πρέπει να αποβεί σε βάρος της επαγρύπνησης και τον Αύγουστο. Έχουμε προτείνει να υπάρξουν βάρδιες και ενδεχόμενες ανακλήσεις από τις διακοπές αν παραστεί ανάγκη.
 ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Η σιωπή που επιδεικνύει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που πριν μερικές εβδομάδες έθετε τελεσίγραφα στους νεοεκλεγμένους (Δήμαρχο Ι. Μώραλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γ. Γαβρίλη) ότι στις 15/9/2014 μεταφέρονται τα Δικαστήρια δεν μας αποκοιμίζει. Αναφορικά με τις περιρρέουσες φήμες ότι το θέμα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων στου Ρέντη τείνει να κλείσει, εμείς τις ακούμε αλλά δεν μειώνουμε την κατάσταση ετοιμότητας και συναγερμού.
 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ «ΠΑΝΟ» ΣΤΗ ΡΑΛΛΕΙΟ
Η επόμενη προγραμματισμένη κίνηση της ανάρτησης ενός τεράστιου «πανό» στην πρόσοψη του κτιρίου της πρώην Ραλλείου τις προσεχείς ημέρες με την επιγραφή «ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ», πέρα από το συμβολικό χαρακτήρα που έχει, σημαίνει ότι η πόλη στη χώρα που γεννήθηκε η έννοια της «πόλης» και του «Δήμου» έχει ακόμη δύναμη όταν είναι ενωμένη.
 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ – ΜΩΡΑΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ» ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ
Η σημερινή συνάντηση (22/7/2014) του νεοεκλεγέντος Δημάρχου, Ι. Μώραλη με τον Πρωθυπουργό πέραν του θεσμικού χαρακτήρα ανέδειξε (μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο νέος Δήμαρχος), την επιμονή του να μη φύγουν τα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ από την πόλη και τον μη ενδοτισμό του (προς το παρόν), να μπει σε μία «συναλλαγή κορυφής» με την επιχειρούμενη από την Κυβέρνηση πώληση του μετοχικού πακέτου της ΟΛΠ ΑΕ σε ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι γνωστό ότι πολλοί φορείς της πόλης, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος, έχουν διαφωνήσει ή διαφοροποιηθεί με την επιχειρούμενη πώληση του 67% των μετοχών της κερδοφόρου ΟΛΠ ΑΕ.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι ένας από τους φορείς που με ξεχωριστό δικόγραφο έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά της διαδικασίας πώλησης και εγώ έχω την τιμή να είμαι ένας από τους υπογράφοντες.
Επιστρέφοντας στη συνάντηση Σαμαρά-Μώραλη και παρότι δεν υπήρχε περίπτωση να ήμουν παρών στη συζήτηση, εντούτοις είμαι σίγουρος ότι υπήρξε από την κυβερνητική πλευρά ένα «δούναι» και «λαβείν» του τύπου «βοήθησέ μας στον ΟΛΠ», «να σε βοηθήσουμε να παραμείνουν τα Δικαστήρια» και στο βάθος «να σου δώσουμε και μερικά χρήματα ως επιδότηση» γιατί ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΣ από τις δημαρχιακές περιόδους ΛΟΓΟΘΕΤΗ, ΑΓΡΑΠΙΔΗ, ΦΑΣΟΥΛΑ αλλά και την επιδοτούμενη φίλια στην Κυβέρνηση Δημαρχία ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ. Απομένει να δούμε τι στάση θα τηρήσει τελικά ο Ι. Μώραλης.