Latest News

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Οι έμποροι του Πειραιά επιμένουν τα δικαστήρια να μείνουν στο κέντρο της πόλης

Αρνητικός - και όχι άδικα-  απέναντι στην πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης για το θέμα της μετεγκατάστασης των δικαστηρίων του Πειραιά εμφανίζεται ο Εμπορικός Σύλλογος...
της πόλης.
Ο ΕΣΠ αναφέρεται σε ανακοίνωσή του στη σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι ο υπουργός  « πρότεινε όπως τα Διοικητικά δικαστήρια, το Ειρηνοδικείο, το Πταισματοδικείο και οι αντίστοιχες Δικαστικές υπηρεσίες να μεταστεγαστούν στο κτίριο ΚΕΡΑΝΗΣ, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της Ραλλείου Σχολής και μετά να μεταστεγαστούν στο κτίριο της οδού Σκουζέ, στο οποίο θα έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες βελτιώσεις».

«Σε κάθε περίπτωση, πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, είναι ότι το σύνολο των Δικαστηρίων Πειραιά πρέπει να βρίσκονται στην πόλη του Πειραιά και μάλιστα στο κέντρο της, δεδομένου και ότι αυτή τη στιγμή τα κενά, ελεύθερα και με χαμηλό τίμημα κτίρια στο κέντρο, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, περισσεύουν», τονίζει  ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

Και συμπληρώνει:

«Οι φορείς της πόλης επιφυλάχθηκαν να επεξεργαστούν την πρόταση του Υπουργείου και συμφώνησαν, όπως εντός επτά ημερών πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, για την λήψη οριστικών αποφάσεων...».


@ Πάντως εχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τι λένε και οι άλλοι φορείς της πόλης...