Latest News

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ποιος κοροϊδεύει ποιον με τα δικαστήρια του Πειραιά


Φαίνεται πως τα ψέματα τελειώνουν σχετικά με τη μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο του πρώην Κεράνη...


στου Ρέντη.


Η νέα σύσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης με τους φορείς του Πειραιά επιβεβαίωσε όσα δεν έβλεπαν ή έκαναν πως δεν έβλεπαν οι τοπικοί παράγοντες για το θέμα των δικαστηρίων της πόλης.
Από τη σύσκεψη φάνηκε πως η ηγεσία του υπουργείου δεν έχει αντίρρηση να κάνουν μελέτες για την στέγαση των δικαστηρίων στο γιαπί της Ραλλείου. Ο υπουργός εμφανίζεται μάλιστα θετικός στο να μείνουν ΜΟΝΟ το Πρωτοδικείο και το Εφετείο στο κτίριο της Σκουζέ.
Ωστόσο συνεχίζει να ζητά επίμονα τα Ειρηνοδικεία, Πταισματοδικεία, Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο να πάνε προσωρινά (;) στου Κεράνη και σε τρία χρόνια να επιστρέψουν ξανά στον Πειραιά! 

Είναι αυτονόητο ότι αν μεταφερθούν στου Κεράνη όχι μόνο δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι θέμα χρόνου να παρασύρουν και το Πρωτοδικείο και το Εφετείο. 
Το μίσθωμα των 2.600.000 ευρώ στους ξένους επενδυτές δεν καλύπτεται διαφορετικά. 
Μάλιστα, λέγεται ότι ο γ.γ. του υπουργείου ζήτησε από τους φορείς της πόλης να του βρουν ως μεσίτες άλλες δημόσιες υπηρεσίες για να μεταφερθούν στου Κεράνη!!! 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός θα απευθύνει επιστολή με την παραπάνω πρότασή του και θα αναμείνει την εντός συντόμου χρονικού διαστήματος (περί τις 7 ημέρες) απάντηση των φορέων και την υπογραφή δήθεν δεσμευτικού ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ότι θα «πάνε» τα Δικαστήρια για 3 χρόνια στου ΚΕΡΑΝΗ και θα «ξαναγυρίσουν» (!!!) όταν τελειώσει η ΡΑΛΛΕΙΟΣ και επισκευαστεί η ΣΚΟΥΖΕ!!!

Μιλάμε για απίστευτο θράσος και εμπαιγμό από κάθε πλευρά και άποψη, αλλά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η αντίδραση των φορεών της πόλης που υποτίθεται πως εκπροσωπούν τον Πειραιά.  

@ Το παραμύθι αναμένεται σύντομα να πάρει τέλος και θα δούμε ποιος κοροϊδεύει ποιον με τα δικαστήρια του Πειραιά...