Latest News

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Τελικά φεύγουν με δόσεις ή μένουν τα δικαστήρια;

Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουμε να χαλάσουμε το πανηγυρικό κλίμα με τις δηλώσεις- υποσχέσεις διαφόρων τοπικών και μη παραγόντων ότι τα δικαστήρια παραμένουν...
στον Πειραιά.


Ωστόσο δεν μπορούμε ν' αγνοήσουμε τις πληροφορίες που λένε ότι σταδιακά θ' αρχίσουν να μετακομίζουν δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά στο πρώην κτίριο του Κεράνη.
Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις λένε ότι τα δικαστήρια του Πειραιά δεν φεύγουν-προς το παρόν τουλάχιστον- από το ακατάλληλο για δικαστικό μέγαρο μισθωμένο κτίριο της Σκουζέ. Αυτή η υπόσχεση φέρεται να δόθηκε τουλάχιστον, τόσο στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, όσο και στον απερχόμενο Βασίλη Μιχαλολιάκο στις προσφατες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη.  
Όμως άλλες δικαστικές υπηρεσίες που στεγάζονται σε άθλια κτίρια της πόλης ετοιμάζονται να μετακομίσουν και μάλιστα άμεσα στο κτίριο της Θηβών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγεται για διάφορες διοικητικές υπηρεσίες των δικαστηρίων, αλλά και για το Ειρηνοδικείο Πειραιά, που δρομολογείται να στεγαστούν σύντομα στο πρώην κτήριο του Κεράνη στη Θηβών. 
Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρχίσει να στεγάζονται διάφορες ανεξάρτητες αρχές που προφανώς δεν είχαν κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα να βρουν στέγη στο κτίριο του πρώην Κεράνη. 
Η στέγαση τους μπορεί να καλύπτει και ένα μέρος του ενοικίου αλλά όχι και το συνολικό μίσθωμα που ανέρχεται ετησίως περί τα 2.600.000 ευρώ.
Αν δεν παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση - και γίνει αποδεκτή από το υπουργείο Δικαιοσύνης- για το κτίριο της Ραλλείου, τότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι καλύπτεται μόνο με τη μεταφορά των δικαστηρίων, τα οποία υπόσχονται πως παραμένουν προσωρινά στο κτίριο της Σκουζέ...
@ Τελικά φεύγουν με δόσεις ή παραμένουν τα δικαστήρια στον Πειραιά; 
Ε, το ερώτημα αυτό θ' απαντηθεί από άλλους και απλά το θέτουμε από τώρα για να μην συνεχίσουν να λένε κάποιοι (δήμαρχοι, βουλευτές, δικηγόροι κα) πως έπεσαν από τα σύννεφα για ένα θέμα που σέρνεται εδώ και τρία χρόνια...