Latest News

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ποιος θα σταματήσει τη μεταφορά των δικαστηρίων - Ακατάλληλη η Ράλλειος για το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Νέα δυσάρεστη, αλλά και αναμενόμενη τροπή, φαίνεται να παίρνει το θέμα μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων Πειραιά στο γιαπί της...
Ραλλείου Σχολής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ΘΕΜΙΣ ΑΕ που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης έκρινε ακατάλληλο το κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής, το οποίο είχε παραχωρήσει ο Δήμος Πειραιά.  Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι δεν μπορούν να μεταφερθούν εκεί τα δικαστήρια ή τουλάχιστον ότι προέκυψαν νέα εμπόδια τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα ή να βρεθεί άλλος χώρος, ώστε να μην φύγουν τα δικαστήρια από την πόλη.
Ήδη λέγεται πως από το υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώθηκε το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ότι επανέρχεται το σενάριο της μεταφοράς των δικαστηρίων στις πρώην αποθήκες του Κεράνη, στη Θηβών. Ο δικηγορικός σύλλογος, αλλά και φορείς της πόλης μαθαίνουμε πως είναι επί ποδός και προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους ενώ προειδοποιούν ακόμα και για δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο.
Κάτω στο λμάνι ήταν κοινό μυστικό ότι οι διαδικασίες για τη μεταφορά των δικαστηρίων στου Κεράνη δεν είχαν εγκαταλειφθεί ποτέ από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Απλά είχαν παγώσει για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους μέχρι τις εκλογές, κάνοντας το χατήρι του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκος που δεν ήθελε να χρεωθεί το πολιτικό κόστος από την απομάκρυνση των δικαστηρίων.
Οι εκλογές πέρασαν και τώρα επανέρχεται το θέμα της μετεγκατάστασης των δικαστηρίων Πειραιά. Εκείνο που κάνει εντύπωση πάντως είναι οι ταχύτατες διαδικασίες να κριθεί ακατάλληλο το κτίριο της Ραλλείου, (Πότε πρόλαβε κι έγινε η αξιολόγηση του κτιρίου και ποιο είναι το σκεπτικό να κριθεί ακατάλληλο; Στην τελική, αν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση να κριθεί ακατάλληλο, όσοι είχαν προτείνει το κτίριο δεν το γνώριζαν ώστε να μην το προτείνουν ή να έχουν κι άλλη εναλλακτική πρόταση;)
Φαίνεται ότι κάποιοι δουλεύουν τον κόσμο και δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα, αλλά αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να βρεθεί κάποιος να εμποδίσει αυτά τα σχέδια ώστε να μην μείνει ο Πειραιάς χωρίς δικαστικό μέγαρο και μάλλον το βάρος πέφτει στο νέο δήμαρχο Γιάννη Μώραλη...