Latest News

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ποιοι "πείραξαν" τα παιδιά στη Ρετσίνα


Τραμπουκισμούς σε βάρος εργαζομένων του Δήμου Πειραιά από ομάδα δέκα μαυροφόρων αγνώστων, που παράνομα εισέβαλαν στο χώρο του δημοτικού σταθμού αυτοκινήτων (γκαράζ) της οδού Ρετσίνα 45...

 καταγγέλλει το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών και εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά.
Σε ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: 
"Το Δ.Σ του Σωματείου μας ομόφωνα καταδικάζει απερίφραστα και καταγγέλλει κάθε προσπάθεια τραμπουκισμού, εκφοβισμού και  τρομοκράτησης των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά.

Την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 συνεργείο της υπηρεσίας καθαριότητας αποτελούμενο από τρεις συναδέλφους, ενώ εκτελούσε εντολές της υπηρεσίας για γενικό καθαρισμό της οδού Πειραιώς από αφίσες και άλλα αντικείμενα, δέχτηκε παρεμπόδιση στο έργο τους με απειλές και εκφοβισμούς, από ομάδα περίπου δέκα «μαυροφόρων» αγνώστων ατόμων που ήθελαν να επιβάλουν την διακοπή της εργασίας των συναδέλφων. Χρειάστηκε η έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας για να λήξει χωρίς περαιτέρω προβλήματα για τους εργαζόμενους το περιστατικό.

Εχθές 29 Μαίου 2014 το απόγευμα, η ίδια ομάδα «μαυροφόρων» θέλοντας να δώσουν συνέχεια στο επεισόδιο της Κυριακής εισέβαλε παράνομα στο χώρο του δημοτικού σταθμού αυτοκινήτων (γκαράζ) της οδού Ρετσίνα 45, και επιτέθηκαν απειλώντας ανοικτά και απροκάλυπτα την σωματική ακεραιότητα ενός από τους τρεις συναδέλφους που ήταν παρών και στο περιστατικό της Κυριακής. Το συμβάν έχει καταγράψει και η αστυνομία που καλέστηκε από την υπηρεσία.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι εκλογές τελείωσαν την περασμένη Κυριακή και οι πολίτες του Πειραιά ανέδειξαν αυτούς που εμπιστεύονται.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά είναι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες του Πειραιά και μόνο, ούτε αντικείμενο εκμετάλλευσης θα γίνουν, ούτε ο σάκος του μποξ για πολιτικές ή οπαδικές αντιπαραθέσεις.

Τακτικές που μπορεί κανείς να τις προσομοιάσει με τις επιθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την συμμορία  της  χρυσής αυγής εναντίον εργαζομένων και που σκοπό έχουν να εκφοβίσουν ή να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους,  δεν θα τις επιτρέψουμε από όπου κι αν προέρχονται, άλλωστε τέτοιες πρακτικές που παραπέμπουν και σε άλλες εποχές, έχουν καταδικαστεί  ανεπιστρεπτί από τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Καλούμε τους υπεύθυνους που κρύβονται πίσω αυτές τις τακτικές, να αποτρέψουν κάθε παρόμοια ενέργεια και να διαφυλάξουν την εργασιακή ειρήνη στους χώρους εργασίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς, σε αντίθετη περίπτωση θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των εργαζομένων – μελών του Σωματείου μας.

@ Κάτω τα χέρια από τα παιδιά στη Ρετσίνα...