Latest News

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Πληρώνουν ενοίκιο 2.650.000 ευρώ για τον Κεράνη! - Δεν πρόκειται να πάνε-λένε- τα δικαστήρια Πειραιά

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό: Το ελληνικό δημόσιο αναγκάζεται να πληρώνει ενοίκιο 2.650.000 από την 1η Μαϊου  για το κτίριο του ¨Κεράνη"ενώ πανηγυρίζουν προεκλογικά ότι απέτρεψαν τη μεταφορά των δικαστηρίων...
του Πειραιά. 


Την αποκάλυψη αυτή φέρεται να έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου στην πρόσφατη προγραμματισμένη συνάντηση με την Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου. 
Ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν διαθέτει τοπ ποσόν των 49 εκατομμυρίων ευρώ που εκτιμάται ότι θα κοστίσουν τα έργα για την αποπεράτωση της πρώην Ραλλείου.
Ο ίδιος τόνισε ότι το ΕΣΠΑ δεν προβλέπει χρηματοδότηση γραφείων και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση στο τραπέζι για τα δικαστήρια του Πειραιά. 

Όλα αυτά αποκαλύπτονται μέσα από την ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου με το "Λιμάνι της Αγωνίας/ η πόλη μας" και μέλος της επιτροπή του Διkhγορικού Συλλόγου Πειραιά  Γιάννη Καρδαρά, ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:  

"Στις 11 το πρωι της 12/5/2014 έλαβε χώρα η προγραμματισμένη συνάντηση της Επιτροπής Δικαστικού Μεγάρου (Γ. Σταματογιάννης, Μ. Φλωροπούλου, Π. Πετρόπουλος, Ι. Καρδαράς, Η. Κλάππας, Ν. Λιαπάκης, Χ. Περιβολάρης) με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου. Ο Υπουργός με καθυστέρηση 1 ακριβώς ώρας που αναμέναμε στο διάδρομο διαμαρτυρόμενοι(!!!), μας δέχθηκε και όταν του εκθέσαμε τον προβληματισμό μας, μας είπε τα εξής:
1. Ότι το θέμα της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων στη ΘΗΒΩΝ (Νίκαια) δεν έχει παγώσει για εκλογικούς λόγους όπως έχει ακουστεί και ότι δεν αναμειγνύεται στην προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων.
2. Ότι παρεπείσθη η πολιτική ηγεσία και ο ίδιος από την προηγούμενη Διοίκηση του ΔΣΠ η οποία τον έπειθε ότι οι Δικηγόροι του Πειραιά συμφωνούσαν με τη μετεγκατάσταση στη ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ.
3. Ότι δεν υπήρχε άλλη λύση στο τραπέζι και ότι το Υπουργείο από 1/5/2014 εξαναγκάζεται(!!!!) να καταβάλλει ενοίκιο στον ιδιώτη 2.652.000 ευρώ ετησίως για του ΚΕΡΑΝΗ.
4. Ότι έχει ενημερωθεί ότι θα χρειαστούν 40.000.000 ευρώ για την αποπεράτωση της πρώην ΡΑΛΛΕΙΟΥ και δεν έχει τα χρήματα.
5. Ότι το ΤΑΧΔΙΚ δεν έχει χρήματα και όσα χρήματα έχει, προορίζονται κατά προτεραιότητα για τις φυλακές και άλλα είναι δεσμευμένα σε ένα ομόλογο του Δημοσίου (30.000.000 ευρώ)!!!
6. Ότι δεν προβλέπεται από το ΕΣΠΑ χρηματοδότηση για «κτίρια γραφείων» και επομένως και  για την πρώην Ράλλειο.

@ Είναι να απορεί κανείς γιατί πανηγυρίζουν κάποιοι  επειδή αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκο ενοίκιο - είναι χρήματα του ελληνικού λαού όχι δικά τους- για ένα κτίριο όπου, όπως δηλώνουν,  δεν θα πάνε τα δικαστήρια του Πειραιά...