Latest News

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Με σύμμαχο τον καιρό γιορτάζουμε το Πάσχα

Με βελτιωμένο καιρό σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια θα γιορταστεί...
το Πάσχα. 
Δεν φεύγουν ούτε τη Δευτέρα του Πάσχα τα σύννεφα, αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Τρίτη.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ, την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, με την εικόνα να βελτιώνεται για σημαντικό μέρος της χώρας.
 Ειδικότερα:

Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν το μεσημέρι, κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται τοπικές βροχές, πιθανώς και μεμονωμένες καταιγίδες, το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι 18 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται επίσης τοπικές βροχές, πιθανώς και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, με βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι 19 βαθμούς.

Ανάλογη η εικόνα και στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, για τις οποίες προβλέπονται τοπικές βροχές, πιθανώς και μεμονωμένες καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι 17 βαθμούς, με τη μέγιστη στην Ήπεριο κατά μέχρι πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι στα ορεινά. Για τα υπόλοιπα τμήματα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι 22 βαθμούς

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές, με θερμοκρασία μέχρι 21 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς.