Latest News

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Προεκλογική "ναυμαχία" στο λιμάνι για τις μονοδρομήσεις...


Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της απερχόμενης δημοτικής αρχής Πειραιά και του συνδυασμού "Το Λιμάνι της Αγωνίας" πυροδότησαν οι μονοδρομήσεις στο κέντρο...


της πόλης.
Η αρχή έγινε με "Το Λιμάνι της Αγωνίας" το οποίο για τα προβλήματα με τις μονοδρομήσεις σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:

"Έτσι ο  κύριος Μιχαλολιάκος σε λίγες μόλις ημέρες κατάφερε τα ακατόρθωτα:

·         Να επιβαρύνει με μεγάλη κίνηση πάσης φύσεως οχημάτων όλους τις μικρότερους δρόμους της πόλης μας (κάθετα και οριζόντια στενά).
·         Να μπλοκάρει όλες τις εισόδους της πόλης (απίστευτη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Ακτή Μιαούλη, στην 34ου Πεζικού Συντάγματος, στη Γρ. Λαμπράκη).
·         Να νεκρώσει τη Β. Γεωργίου (από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Εθν. Αντιστάσεως).
·         Να ασφυκτιά το τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου έως και Βρυώνη, ολόκληρη η Β΄Μεραρχίας αλλά και η Ακτή Μουτσοπούλου, στο τμήμα από Ζαννή έως Μπουμπουλίνας.
·         Να αναγκάζονται να κάνουν τεράστιο κύκλο τα οχήματα που από τις συνοικίες του Πειραιά (Μανιάτικα, Άγιος Δημήτριος, Πέραμα, Κερατσίνι, Δραπετσώνα κλπ) έχουν πορεία προς το κέντρο της πόλης.
·         Να απαγορεύεται η από τη Β. Γεωργίου κίνηση προς Χατζηκυριάκειο κλπ., με αποτέλεσμα τα οχήματα να κατευθύνονται προς την Πλ. Καραϊσκάκη προκειμένου να κάνουν αναστροφή για το Α΄διαμέρισμα, το πλέον πυκνοκατοικημένο του Πειραιά.
·         Να αναγκάζονται  τα λεωφορεία που έρχονται απ’ το Α΄διαμέρισμα και κατευθύνονται προς το σταθμό του Πειραιά (906 και 909) να στρίβουν στη Β΄Μεραρχίας και να περνούν απ ’το Πασαλιμάνι για να συναντήσουν τη Β. Γεωργίου, αν και υπάρχει λεωφορειόδρομος στην Ηρώων Πολυτεχνείου.
·         Να αποκλειστούν οι κάτοικοι της Καστέλας και του Προφήτη Ηλία, αναγκασμένοι σε απίστευτες περιπορείες ώσπου να φτάσουν στα σπίτια και τις δουλειές του.

Αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος Πειραιά ταλαιπωρεί τους Πειραιώτες, δημιουργεί οξύτατο πρόβλημα στις μετακινήσεις και στο εμπορικό κέντρο, καταστρέφει ένα σημαντικό έργο το οποίο αντί να βελτιώνει χειροτερεύει τη ζωή μας. Ένα έργο που θα μπορούσε να είναι καλό για την πόλη αν δεν το διέλυε η προεκλογική του βιασύνη αλλά και η ανεπάρκεια του ιδίου και των συνεργατών του.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη μας, το οποίο, αν δε διορθωθούν, θα οξυνθεί με το δεύτερο  κύμα των μονοδρομήσεων στην Πειραϊκή.
Σε αυτή τη φάση και προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα ζητάμε από τη δημοτική αρχή και τον κύριο Μιχαλολιάκο να ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ, προκειμένου με έμπειρους και εξειδικευμένους επιστήμονες και με διαβούλευση να διορθωθούν οι αστοχίες και τα ελαττώματα, να μελετηθεί σωστά η δεύτερη φάση των μονοδρομήσεων  και στη συνέχεια να προχωρήσει το υπολειπόμενο έργο.

Αν δεν το κάνει,οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αυτής της πόλης πρέπει να γνωρίζουν ότι δε φταίνε οι μονοδρομήσεις, δε φταίει το Τράμ, δε φταίει το Μετρό,ούτε ο κακός μας ο καιρός, ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ για την νέα καταστροφή της πόλης μας.

Η δημοτική αρχή απάντησε με αφορμή ανακοίνωση του «Λιμανιού της Αγωνίας», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η υποκρισία και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο. Κάποιους ξαφνικά τους έπιασε η …αγωνία για τις μονοδρομήσεις στις οποίες συμφωνούν, για το Τραμ στο οποίο συμφωνούν  (χωρίς να λένε ποιοι φταίνε και ποιοι έκαναν ενστάσεις και πήγε πίσω το έργο), για το Μετρό στο οποίο συμφωνούν,  για την υπογειοποίηση στην οποία συμφωνούν.
Στο μόνο που διαφωνούν είναι ότι οι μονοδρομήσεις δεν έπρεπε να γίνουν τώρα αλλά τον Αύγουστο! Το γνωστό χιλιοπαιγμένο παραμύθι  της αναβλητικότητας που εμπόδιζε κάθε έργο και βόλευε τους δήθεν…αγωνιούντες που «έπαιζαν» με τις μελέτες παρά το ότι πλήρωνε ο ελληνικός λαός.
Με αυτές τις νοοτροπίες κράτησαν τον  Πειραιά χρόνια πίσω.
Για τη δημοτική αρχή η Ανάπτυξη, η πρόοδος, η βελτίωση της ζωής των πολιτών είναι μονόδρομος.
Δυστυχώς για τους γνωστούς ετεροχρονισμένα … αγωνιούντες η πολιτική την οποία οραματίζονται τους οδηγεί μονίμως σε αδιέξοδα...»
@Τελικά φαίνεται πως ήταν μονόδρομος να αρχίσουν τα προεκλογικά όργανα στον λιμάνι του Πειραιά...