Latest News

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Της καληνύχτας τα φιλιά, μη μου τα δίνεις...

Αν και καθυστέρησε το "Λιμάνι της Αγωνίας" δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση και να σχολιάσει τις δηλώσεις του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου για....
τους ομοφυλόφιλους. 
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, "θα περίμενε κανείς, ότι σε χαλεπούς καιρούς, θρησκευτικοί και πολιτικοί ταγοί θα φρόντιζαν να αποφεύγουν διχαστικές κορώνες που αποκαλύπτουν το βαθύ συντηρητισμό τους και προσβάλλουν τους πολίτες.
 Όμως, τόσο ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αλλά και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος με τις δηλώσεις τους επιλέγουν να διαχωρίζουν τους πολίτες με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, προτάσσοντας τη σεξουαλική “ορθοδοξία” ως κριτήριο κοινωνικής, ηθικής και  θρησκευτικής αποδοχής και αναγνώρισης.
Το Λιμάνι της Αγωνίας καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές δηλώσεις, που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των πολιτών, υποστηρίζει τη διαφορετικότητα και την ελευθερία των προσωπικών επιλογών και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα όλων ενάντια στον σκοταδιστικό, διχαστικό και ανούσιο διαχωρισμό,  που κατατάσσει τους ανθρώπους σε “καλούς” και “κακούς” χριστιανούς, σε “ικανούς” και “ανίκανους” πολίτες.
 Απόψεις όπως αυτές των Σεραφείμ και Μιχαλολιάκου προέρχονται από άλλες εποχές που έχουν αμετάκλητα καταδικαστεί από ολόκληρη την κοινωνία και δε θα επιτρέψουμε την επιστροφή μας σε αυτές".
@ Καληνύχτα Πειραιά, αλλά τα φιλιά τι μου τα δίνεις...