Latest News

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση εργαζομένων του Δήμου Πειραιά με ερωτηματικά



Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά σχετικά με την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου από εργαζόμενους του Δήμου έξω από το Δημαρχείο, με αφορμή το...
πολυνομοσχέδιο για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων. 
Θυμίζουμε ότι σε αυτή τη συγκέντρωση ο «σύντροφος» Βασίλης Γκιτάκος είχε καταγγείλει τη στάση του Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, γράφοντας στο blog του τα εξής: 

«Η τραμπουκική και χυδαιώδης αντίδραση του δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου στη θέα της συγκέντρωσης των εργαζομένων, ήταν πέρα για πέρα αναμενόμενη, δεδομένου ότι ξέρουμε τα αυταρχικά και αντιδημοκρατικά αισθήματα που τον διακατέχουν και προσδιορίζουν την πολιτική του διαδρομή. (κένταυροι και ρέιντζερς).
Το πολιτικό του ήθος και ανάστημα έφτασε χτες μέχρι στο να κινηθεί απειλητικά, μαζί με τους «αυλικούς» του, και στο «αϊ γαμήσου κοπρίτη και τεμπέλη» που εκστόμισε και είναι η συνέχεια της πολιτικής και συνδικαλιστικής δίωξης που ασκεί στον υπογράφοντα, Βασίλη Γκιτάκο, εργαζόμενο του δήμου Πειραιά, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργ/των του δήμου Πειραιά και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ». 

Μετά από επτά μέρες (!) ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο Κυριάκος Φραγκάκος και η Δικαία Κοντογιάννη στην οποία αναφέρουν τα εξής: 

«Διάφοροι «συνδικαλιστές-επαγγελματίες» την ώρα που οι εργαζόμενοι στο Δήμο πραγματοποιούσαμε συγκέντρωση και στάση εργασίας (Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013) επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν για δικούς τους λόγους την κίνησή μας. 
 Με συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στο κλίμα ομοψυχίας που υπάρχει στο Δήμο μεταξύ εργαζομένων και δημοτικής αρχής προσπάθησαν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να δημιουργήσουν επεισόδια. 
Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πειραιά καταγγέλλουμε ακραίες συμπεριφορές που υπονομεύουν τον αγώνα που δίνουμε για την αξιοπρέπεια μας και για την προστασία των εργασιακών θέσεων όλων. 
Τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν τα μέλη του Συλλόγου μας που αγωνίζονται με επιχειρήματα και δημοκρατικές διαδικασίες σε βάρος όλων εκείνων των μέτρων που πλήττουν τις οικογένειές μας. 
Τέλος να γνωρίζουν ότι αυτές οι συμπεριφορές και το κλίμα τρομοκρατίας δεν χωρούν στον Πειραιά». 

@Κάτι μας λέει πως η κόντρα θα έχει συνέχεια…