Latest News

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ναυμαχία εμπόρων και δικηγόρων για τα δικαστήρια

Κόντρα μεταξύ εμπόρων και δικηγόρων ξέσπασε, με αφορμή την επικείμενη μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο του Κεράνη στον Ρέντη. 
Ήδη καταγράφονται οι πρώτες ...
αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων. 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά αντιδρά έντονα λέγοντας πως η μετεγκατάσταση της Θέμιδος θα πλήξει το τοπικό εμπόριο. Μάλιστα δεν παραλείπει να στηλιτεύσει την στάση του Δικηγορικού Συλλόγου, ο οποίος «δεν φρόντισε να αξιοποιηθούν κάποια αναξιοποίητα κτίρια στο κέντρο της πόλης». 
Ο Εμπορικός Σύλλογος κάλεσε τον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο και όλους τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς να πάρουν θέση για τη μεταφορά των δικαστηρίων. 
Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου δεν προκαλεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς πως ο πρόεδρος Γιώργος Ζησιμάτος από χθες εμφανίζεται στην προσωπική του σελίδα στο Facebook λάβρος εναντίον της μεταφοράς, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως τα δικηγορικά γραφεία του Πειραιά θα «την κάνουν από το κέντρο»!


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στέλιος Μανουσάκης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι " μια εκκρεμότητα δεκαετιών για την πόλη του Πειραιά, του πρώτου λιμανιού της χώρας μας, επιλύθηκε οριστικά με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Μετά από ταλαιπωρία δεκαετιών σε συνθήκες τριτοκοσμικές, τόσο οι πολίτες του Πειραιά όσο και οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια θα απολαμβάνουν συνθήκες αξιοπρέπειας και πολιτισμού". 

@ Πάντως η αλήθεια ότι η μεταφορά των δικαστηρίων αποτελεί ένα πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά που εδώ και χρόνια ζητούσε τη μεταστέγασή τους από τη Σκουζέ σε κατάλληλο κτίριο...