Latest News

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Τα παιδιά του Πειραιά τραγουδάνε Γ. Σπανό

http://www.piraeuspress.gr/MediaAssets?id=881&side=230&mode=2&v=1Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια του συνθέτη Γιάννη Σπανού υπόσχονται απόψε το βράδυ οι μαθητές και μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου...
του Πειραιά.
Σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά, διοργανώνουν  εκδήλωση – αφιέρωμα στο συνθέτη Γιάννη Σπανό, με θέμα: «Από τη δημιουργία του Νέου Κύματος στη διαμόρφωση του Ελληνικού Λαϊκού Τραγουδιού», Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, στις 19:30, στην αίθουσα της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc (Ελευθερίου Βενιζέλου 10 ).
Οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, θα παρουσιάσουν το ξεκίνημα της μουσικής καριέρας του συνθέτη Γιάννη Σπανού, τη δημιουργία και το τέλος του Νέου Κύματος και το λαϊκό τραγούδι. Μια ορχήστρα δυνατή από μαθητές, στο πιάνο, στο βιολί, στην κιθάρα και στο μπουζούκι, πλαισιωμένη από 25 μελή χορωδία, θα  «ταξιδέψουν» το κοινό σε μοναδικά μουσικά μονοπάτια. 
Την εκδήλωση συντονίζει η  Διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου Πειραιά κα Χαρίκλεια Ρίζου, που "στηρίζει με πάθος τις προσπάθειες των μαθητών της". 
(Αυτό το τελευταίο δεν είναι δικό μας, αλλά το βρήκαμε πολύ γλυκό κι είπαμε να το αφήσουμε. Καλά δεν κάναμε;)

@Αν έχετε φωτογραφίες ή βίντεο από την εκδήλωση των παιδιών μπορείτε να μας στείλετε για να βάλουμε κάτι...